17-10-2019

Književno veče Radoslava Gardaševića i Radula Rakočevića

Sjutra u 20 sati u organizaciji Nip Art Press iz Budve, u press centru budvanskog hotela Tre Canne, biće održano književno veče nikšićkih pjesnika Radoslava Gardaševića i Radula Rakočevića.

Književno veče Radoslava Gardaševića i Radula Rakočevića | Radio Televizija Budva

Oni će ljubiteljima književnosti govoriti poziju iz svojih
novih knjiga i odgovarati na pitanja posjetilaca, a o njihovom stvaralaštvu, govoriće novinar i publicista Ranko Pavićević, saopšteno je iz budvanskog Art press-a. Radislav Gardašević je prvu pjesmu objavio, kao student književnosti u Nikšiću, a prvu knjigu poezije ”DA OSTVARIM SAN”, objavila mu je podgorička Pobjeda. Za knjigu poezije “PREGRŠT NESANICE”, dobio je književnu nagradu “Mirko Banjević”.

Član je Udruženja književnika Crne Gore i jedan od osnivača Književne zajedinice “Mirko Banjević” u Nikšiću. Radule Rakočević je studirao književnost u Mikšiću i Novom Sadu. Objavio
je knjigu poezije “TRAGOM SLUTNJI MOJIH”, koja je kod čitalačke
publike bila izuzetno primljena. Mišljenja je, da je dovoljno, da pjesnik objavi, jednu knjigu poezije, iako mu je u pripremi za štampu, zbirka poezije “PONOĆNA BALADA”. Jedan je od osnivača Književne zajednice “Mirko Banjević” u Nikšiću, a član je i Udruženja književnika Crne Gore, javio je budvanski ART PRESS.