04-06-2020

Kolić: DPS doživio najveću političku sramotu, dva nokauta za dva dana

Budući da je DPS doživio najveću političku sramotu i blamažu – dva nokauta za samo dva dana, ne čude nas njihove politički dezorjentisane izjave, poručio je, komentarišući dešavanja u Budvi, poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore Dženan Kolić.



"Ipak sigurni smo da je najveći dio građana Crne Gore uživao u političkoj borbi i načinu na koji je u Budvi odbranjen Ustav, odrbranjena Crna Gora i Budva i spriječena nezakonita smjena vlasti motivisana političkom korupcijom", kazao je Kolić.

On smatra da su, kada se govori o slavljima i kišobranima, stvari jasne.

"Mi smo slavili, a Milo Đukanović i Miloš Nikolić stali su pod kišobranom gubitnika i sodjenika Svetozara Marovića. S obzirom na to da je politička korupcija krivično djelo, DPS se svrstao pod kišobranom Stevana Džakovića kako bi se zajedno, i trgovac i trgovina pokušali zaštiti od političkog debakla. U konačnom, svi zajedno su stali ispod kišobrana mafije, sa kojom se, očigledno, i najbolje razumiju i najtješnje sarađuju. Dakle, danas na jednoj strani imamo pobjednike koji štite Ustav i iznad svega vole Crnu Goru, a na drugoj strani imamo gubitničku koaliciju Đukanović-mafija-Džaković", rekao je on.

Prema riječima poslanika Demokrata, slijedeći političku praksu političkih gubitnika, prezentovanu javnosti prilikom čestitke koju je Đukanović uputio Šešelju zbog povratka iz Ševeningena, red bi, smatra Kolić, bio i da Nikolić čestita Radoviću i Krapoviću na, kako je podvukao, spektakularnoj pravničkoj i evropskoj pobjedi nad budvanskom mafijom.

"Međutim, mi to i ne očekujemo. Sličan se sličnom raduje, ili, što bi Latini rekli: Similis simili gaudet. Mi, kojima je Crna Gora majka, a svaki građanin u njoj naš brat i naša sestra, bismo dodali i onu staru: "Svaka krpa nađe zakrpu" ", kazao je.

Kako je istakao, krpe i zakrpe ostavljaju jedne drugima da se druže u, prema njegovim riječima, nacionalističko-šovinističkoj labaratoriji.

"U kojoj Šešelj ima zavidnu ulogu, a u čijoj epruveti je i Miloš Nikolić, a mi nastavljamo da pobjeđujemo i da radimo u interesu građana i Budve, i svake opštine u kojoj konstituišemo evropsku vlast", zaključio je Kolić.