16-01-2022

Kompleks između Svetog Stefana i Rijeke Reževići među TOP 10 projekata na primorju

Podgorička kompanija Hotspot Real Estate planira izgradnju apartmansko-turističkog kompleksa u Budvi, između Svetog Stefana i Rijeke Reževići. U izboru redakcije portala Investitor, ovaj kompleks spada među TOP 10 turističkih projekata koji se trenutno realizuju na crnogorskom primorju.


Foto: MEPPU/Studio grad

Kako je objašnjeno u projektu, predviđena je izgradnja kompleksa koji se sastoji od hotela i turističkih apartmanskih blokova.

"Hotel će imati 18 smještajnih jedinica i 44 kreveta, dok je u turističko apartmanskim blokovima planirano 25 jednosobnih, 17 dvosobnih i četiri trosobna apartmana. U okviru kompleksa biće izgrađen i otvoreni bazen", piše, pored ostalog, u projektu.

Kako piše Investitor, pozivajući se na eKapiju, Osim kompleksa u Budvi na listi TOP 10 projekata su i Hotel SIDRO Porto Montenegro, Hotel Teuta Risan Mövenpick, ALK Montenegro – luksuzni hotelski kompleks u Tivtu, Kompleks Liko Soho – Radisson Blue Bar, Turističko naselje Inex Zlatna obala, Hotelski kompleks Korali Sutomore, Hotel Madam Palace Dobre vode, Hotel Mimoza Tivat i InterContinental Resort Amma Čanj.

"Proširena je i lista prioritetnih projekata iz oblasti turizma u koju je prošlog oktobra uvrštena i izgradnja hotela Liko Soho u Baru. Na listi se sada nalazi 16 projekata čija je vrijednost oko 472 mil EUR. Planirano više od 2.800 smještajnih jedinica i otvaranje preko 2.000 radnih mjesta. Od ukupno 16 projekata, čak 11 realizuje na sjeveru – tri na Žabljaku, sedam u Kolašinu i jedan u Mojkovcu. Preostalih pet projekata realizuje se na jugu, i to po jedan u Miločeru, Tivtu, Čanju, Budvi i Baru", piše Investitor.


(Investitor/M.S.)