19-06-2019

Komunalni inspektori kontrolisali 46 gradilišta u Budvi

U proteklom periodu komunalni inspektori su vršili kontrole gradilišta na teritoriji Opštine Budva, a sve u cilju zabrane izvođenja građevinskih radova za vreme trajanja turističke sezone, saopšteno je iz budvanske Komunalne ispekcije i Komunalne policije.

Komunalni inspektori kontrolisali 46 gradilišta u Budvi | Radio Televizija Budva

Kako navode, komunalni inspektori su, u periodu kontrola izvođenja građevinskih radova izdali prekršajne naloge u novčanom iznosu od 12.910,00 eura.

Oni podsjećaju, da je članom 8 Odluke o komunalnom redu Opštine Budva definisano, da se za vrijeme trajanja turističke sezone zabranjuje svako otpočinjanje i izvođenje građevinskih radova i važiće:

- Za eksluzivnu i I zonu u periodu od 15.maja do 01. oktobra;
- Za II zonu od 01. juna do 15. septembra;
- Za III i IV zonu od 15. juna do 15. septembra.

Investitori odnosno izvođači građevinskih radova su dužni, da u gore navedenom vremenskom periodu izvrše mjere i radnje na zatvaranju, konzerviranju gradilišta.

"Potrebno je da prostor gradilišta, posebno uz javne saobraćajnice, ograde čvrstom ogradom na propisan način, da izvrše čišćenje i uklanjanje građevinskog i drugog otpada sa prostora gradilišta, te da okolni prostor dovedu u čisto i uredno stanje. Zbog nepoštovanja zabrane izvođenja građevinskih radova na teritoriji Opštine Budva za vrijeme trajanja turističke sezone Komunalni inspektori su, tokom proteklog perioda izvršili
kontrole na 46 gradilišta, gdje su zapisnički ukazali na obavezu poštovanja Odluke o komunalnom redu Opštine Budva, odgovornim licima uručili 39 Rješenja o zabrani izvođenja građevinskih radova odnosno 19 Rješenja o pečaćenju gradilišta", navode u saopštenju.