14-08-2015

Koncert “Ritmico” na Citadeli

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve biće održan koncert pod nazivom “Ritmico” dua gitara Srđan Bulatović - Darko Nikčević & Dragoljub Đuričić.

Koncert “Ritmico” na Citadeli | Radio Televizija Budva

Pored dua gitara i perkusioniste Dragoljuba Đuričića, na koncertu će učestvovati violinista Vili Ferdinandi, flautista Boris Nikčević i bas gitarista Davor Novak. Koncert će biti održan u ponedeljak 17. avgusta sa početkom u 20:30h na Citadeli, u Starom gradu Budva.

Koncert „Ritmico“ nazvan je po istoimenom kompakt disku koji je izašao u martu mjesecu ove godine i kompozije sa njega biće premijerno izvedene u ponedeljak. Pored njih, ansambl će svirati i autorske kompozicije sa prethodnih kompakt diskova „Sinergija“ i „Dodir Crne Gore“.

Kompozicije odišu jezikom klasične i flamenko gitare, a takođe su inspirisane tradicionalnom muzikom Crne Gore, kao i popularnim muzičkim pravcima u kojima je gitara bila i ostala jedan od dominantnih instrumenata. U autorskim djelima Bulatovića i Nikčevića osjeća se uticaj ljepote mediteranskog zvuka, nepravilnih (izlomljenih) ritmova Balkana i misticizma Orijenta.

PROGRAM:
S.Bulatović: Jos ne sviće
S.Bulatović: Pod gorom
S.Bulatović: RITMICO
D.Nikčević:Vrela voda na valove
D.Nikčević:Dunja
S.Bulatović:Livada
S.Bulatović:Ponoć
D.Nikčević:Maris
S.Bulatović-D.Nikčević: Poljem se vija
D.Nikčević:Energija
D.Nikčević:Snovi
D.Nikčević:Vrsuta
S.Bulatović:Igra
D.Nikčević:Supernova
D.Nikčević:Ljubav
S.Bulatović:Fistanlija
D.Nikčević:Vita jela
D.Nikčević: Matija
S.Bulatović:Slavic perpetuum mobile
S.Bulatović: Poskoči