23-01-2021

Konkurs za nagradu najboljem paštrovskom studentu otvoren do 5. februara

Uprkos neodržavanju "Paštrovske večeri" 2020. godine zbog epidemije koronaviorusa, tradicija dodjele nagrade za najboljeg paštrovskog studenta neće biti prekinuta, naveli su iz organizacije Drobni pijesak - Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu, na svojoj fejsbuk stranici.

Konkurs za nagradu najboljem paštrovskom studentu otvoren do 5. februara | Radio Televizija Budva

Nagrada koja se dodjeljuje sastoji se od Povelje Udruženja i novčanog iznosa u visini od 500 eura, a kriterijumi za nagrađivanje su zavičajna pripadnost Paštrovićima (oba ili jedan roditelj), visoka ocjena tokom završene namjanje dvije godine osnovnih ili master studija u Republici Srbiji, postignuti rezultati u vannastavnim aktivnostima, kao i rad na promociji i očuvanju paštrovske kulturne baštine.




Prijave na konkurs (kratka biografija, potvrda o redovnom studiranju i visini prosječne ocjene, materijal koji svjedoči o vannastavnim aktivnosti i motivaciono pismo) dostaviti na adresu Birčaninova 15, 11.000 Beograd, sa naznakom "Za konkurs i putem imejl adrese udurženje.drobnipijesakgmail.com u PDF formatu, a do 5. februara 2021. godine.

Svečano proglašenje najboljeg paštrovskog studenta obaviće se na tradicionalnoj Paštrovskoj večeri 2021. godine u hotelu Mažestik u Beogradu.

D.P.