18-02-2015

Konkurs za najbolji dramski tekst za djecu

Udruženje za razvoj pozorišta za djecu i mlade ASSITEJ Crna Gora u saradnji sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i Gradskim pozorištem Podgorica raspisuje konkurs za najbolji originalni dramski tekst za djecu i mlade u Crnoj Gori.

Konkurs za najbolji dramski tekst za djecu | Radio Televizija Budva

Uspostavljanje ove nagrade ima za cilj da podstakne razvoj crnogorske dramske literature za pozorište za dječju i mladu publiku.

Konkurs je otvoren od danas do 15. juna 2015. godine, a pravo učešća imaju autori i autorke, državljani i državljanke Republike Crne Gore i osobe sa statusom trajno naseljenog stranca u Republici Crnoj Gori.

Konkurs se organizuje bijenalno. Nagrada podrazumijeva novčani iznos od 3000 eura, praizvedbu u koprodukciji Gradskog pozorišta Podgorica i KotorArta odnosno Kotorskog festivala pozorišta za djecu u pozorišnoj sezoni 2015-2016. godine i prevod na engleski jezik. Tekstovi koji uđu u najuži izbor konkursa biće preporučeni za izvođenje i dalju afirmaciju.

Žiri čine dramska spisateljica i dramaturškinja Maja Todorović, glumica Dubravka Drakić, i pozorišni reditelj Boris Liješević. Rezultati konkursa će biti saopšteni do 15. jula.

Pravo učešća imaju samo originalni, neobjavljeni i neizvođeni dramski tekstovi. Osnovni kriterijumi prilikom donošenja odluke žirija će biti umjetnička vrijednost, inovativnost na planu forme, relevantnost tema i univerzalne vrijednosti u korespodenciji sa dječijim/mladim gledaocem. Žiri zadržava pravo nedodjeljivanja nagrade.

Tekstovi se dostavljaju najkasnije do 15. juna 2015. (u obzir se uzima datum na poštanskom pečatu) na adresu: Kotorski festival pozorišta za djecu (za ASSITEJ centar Crna Gora), Stari grad b.b., 85 330 Kotor.

Tekstovi koji su u suprotnosti sa navedenim pravilima prijave neće biti uzeti u razmatranje.

Dodatne informacije moguće je dobiti putem mejla assitejcrnagora@gmail.com.