13-03-2020

Korona zaustavila fudbal i u Engleskoj!

Na današnjem hitnom sastanku čelnika Premijer lige i predstavnika klubova koji je održao putem video konferencije, odlučeno je da se sva fudbalska takmičenja u Engleskoj prekinu najmanje do 4. aprila. To znači i Čempionšip, Liga 1, Liga 2, konferencijske lige...

Korona zaustavila fudbal i u Engleskoj! | Radio Televizija Budva

Foto: premierleague.com

Dugo se opirala Premijer liga, ali je na kraju i ona izgubila borbu sa koronavirusom. Moraće da stane...

Premijer liga je danima forsirala stav da mečevi treba da se odigraju, pa makar i bez prisustva publike. Podršku je imala u javnim istupima političara i medicinskih stručnjaka koji su tvrdili da ne postoji ozbiljna opasnost širenje zaraze na otvorenim prostorima poput stadiona.

Ipak, klubovi su bili ti koji su insistirali da se takmičenja prekinu kada su počeli da se pojavljuju slučajevi zaraženih koronavirusom u fudbalskom svijetu. "Arsenalov" trener Mikel Arteta je sinoć saznao da je pozitivan na koronu. "Čelsijevo" krilo Kalum Hadson Odoi je bio pozitivan, ali se izliječio. Za trojicu fudbalera Lestera se sumnja da su pozitivni na koronu, sličnih slučajeva ima u "Evertonu", "Votfordu" i "Bornmutu" zbog čega su sve poemnute ekipe i njihovi članovi otišli u proces izoalcije.

Klubovi nisu više željeli da rizikuju i izvršili su pritisak na Premijer ligu da se sva fudbalska takmičenja obustave. Na kraju, pod znak pitanja bi došla i regularnost lige da su čelnici takmičenja izgurali stav da se igra.

Nezvanični izvori sa Ostrva tvrde da su male šanse da će se fudbal nastaviti i 4. aprila, jer se tada očekuje vrhunac epidemije koronavirusa na Ostrvu, tako da je pod velikim znakom pitanja da li će ova sezona uopšte biti i završena. Ipak, 4. aprila će biti poznat novi zvanični stav. Do tada, nema fudbala ni u Engleskoj.

Izvor: mozzartsport.com