12-01-2018

Krapović: Budva je veći brend i od EXIT-a i Sea dance-a

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović, obratio se javnosti putem saopštenja gdje je odgovorio na upozorenja organizatora Sea Dance festivala. Povod je organizacija i lokacija SDF-a.

Krapović: Budva je veći brend i od EXIT-a i Sea dance-a | Radio Televizija Budva

Poštovana gospodo, bez namjere da produbljujem javnu polemiku, osjećam potrebu da javno odgovorim na javno upućeno upozorenje Opštini Budva. Kao što jako dobro znate, lično sam se maksimalno zauzeo i angažovao na realizaciji Sea Dance festivala 2017-te godine, kao i sve opštinske službe. Prije početka festivala vam je uplaćen dug od 95 000 eura iz 2016-te godine i dogovorena , potpisana i uplaćena suma od 150 000 eura za 2017 –tu godinu. Uz to ste imali i maksimalnu saradnju svih službi Opštine Budva. TOB je takodje sve svoje finansijske i druge obaveze prema Sea Dance ispunila do kraja. Sigurni smo da do sada takav odnos nijeste imali sa Opštinom Budva, a to i sami jako dobro znate, navodi Krapović.

Nažalost, moraćemo u 21-om vijeku, kako sami kažete, svi zajedno promisliti i prodiskutovati o budućnosti Sea Dance festivala i o ugovoru, i to iz dobro poznatih razloga. Naime, cijela priča je od samog početka problematična. To nema veze sa novom vlašču u Budvi, već smo probleme naslijedili i oni se svake godine manifestuju i štete imidžu kako Festivala tako i Budve. Mislim da nije korisno da idemo „down the SDF memory lane“ festivalskih problema.

Drago nam je da imate dobru saradnju sa MORT-om i da se na nju pozivate. Znamo da su vam i prošle godine nudjene određene alternative, da ste takođe prijetili odlaskom u Grčku itd. Ukoliko se za taj put odlučite, želimo vam svaku sreću.

"I u Ministrastvu turizma znaju, a to je i opštepoznato, da Budva donosi više od polovine prihoda u turizmu Crne Gore. Uz dužno poštovanje svima, rekao bih da ni jedna druga opština u Crnoj Gori, a i šire, ne može ono što Budva može: u organizacionom, marketinškom, turističkom i zabavnom smislu", piše u reagovanju Krapovića.

Znam da nismo dovoljno brzi za vaše planove, ali mi imamo mnogo drugog posla i obaveza. Ostavljen nam je haos koji malo po malo sredjujemo i sada polako sve u Budvi ide uzlaznom putanjom, pa vjerujem da će tako biti i sa SDF.

Brzo ćemo doći do lokacije i svega ostalog, posebno zbog toga što ove godine imamo više vremena jer je festival pomjeren za kraj avgusta ili početak septembra.

On je poručio da ne pominju tužbe, da ne upozoravaju i prijete javno.

"Budite spokojni i vi i sponzori i svi kojima je stalo do SDF-a. Budva će se odnijeti ozbiljno i odgovorno, jer SDF želimo u Budvi", ističe predjsednik Opštine.

Jednom sam već rekao da skidamo kapu EXIT brandu, ali da je Budva ipak malo veći brend i od EXIT-a i SDF-a. Zato nas, kako bi se Crnoj Gori reklo, nemojte "strašit’ vučijom čaprom", zaključio je Krapović.