29-05-2019

Krapović: Mi smo se u Budvi nagledali "filantropa" sa ofšor destinacija i napretka koji takav pristup donosi

Potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović je, kako ističe, kao jedan od 12 potpisanih odbornika i predstavnik predlagača, prinuđen da reaguje nakon posljednjeg javnog istupa predsjednika Opštine Budva, gospodina Marka Carevića, navodi se u saopštenju.

Krapović: Mi smo se u Budvi nagledali

"Gospodine Careviću, moram javno da odbacim Vaše tirade i lekcije o patriotizmu, poštovanju procedura i zakona... Dali ste sebi za pravo da predviđate odluke sudova, državnih organa, epiloge nepostojećih odštetnih zahtjeva i u skladu sa tim Vašim promišljanjima da povlačite vrlo upitne poteze sa mjesta predsjednika Opštine Budva. Nadam se da ste svjesni da niste jedino u pitanju Vi, u smislu odgovornosti pričam, i da iako smo Vam dali povjerenje za obavljanje funkcije predsjednika Opštine, nismo spremni nositi odgovornost, ni političku ni bilo koju drugu, za odluke i poteze koji nisu u skladu sa generalno uspostavljenim pravcima sadašnje vlasti u Budvi", istakao je Krapović.

Kako dodaje, vrlo dobro se sjeća da je povlačeći se sa funkcije predsjednika i ustupajući je Careviću, u skladu sa dogovorom i pruženom rukom, rekao da su magistrale djelovanja ove jedinstvene vlasti uspostavljene na početku i da se neće mjenjati.

"Naravno, Vi imate pravo na svoje viđenje stvari i odluke koje Vam pripadaju, ali nemojte zaboraviti da predstavljate i da Vas je izabrala SO Budva, uključujući i 12 odbornika koje danas optužujete za rušenje vlasti i ne znam šta, iako smo Vam i neposredno stavili do znanja da nam to nije namjera. Za našu zabrinutost dovoljna je činjenica da ne znamo ko je investitor, a i sama njihova potreba da ostanu sakriveni na Djevičanskim ostrvima kod nas izaziva brigu", kazao je Krapović.

Što se tiče potpisanog Protokola, kako naglašava, mora reći da i po formi i po suštini, nažalost, podsjeća na neka prošla vremena u Budvi.

"Sjećamo se šta se desilo kad je Opština zadnji put preuzela poslove države, gradila bulevare i djelove regionalnih saobraćajnica poput glavnog bulevara u Budvi (i Bečićkog i tkzv. Donjeg bulevara), vrtiće poput onog u Podkošljunu, šetališta poput onog u Petrovcu. itd. Mi, gospodine Careviću, još vjerujemo da je u pitanju nesmotrenost ili greška", kazao je Krapović.


I tada je, kako ističe, kao po pravilu uvjek bila uključena neka „filantropija“, još kad se tome doda pominjanje patriotizma, neodoljivo podsjeća na naše političke protivnike-DPS. Tako se i oni, dodaje, u momentima javnih preispitivanja odluka odmah prvo sjete patriotizma i prvo bježe iza zastave.

"Dakle, nemojte mjenjati teze i nas optuživati zato što se ne slažemo sa Vama u svemu i zato što koristimo ono što nam omogućavaju pozitivni pravni propisi, ne da Vas disciplinujemo, kako kažete, već da preduprijedimo moguće posljedice takvih postupaka. Takođe, nemojte providno pokušavati da eksploatišete aktuelni politički trenutak i činjenicu da smo svi posvećeni očuvanju opozicionog jedinstva. Pogotovo nemojte nama spočitavati predaju Kotora, jer nas najviše boli. Nije dobro testirati našu riješenost jer bi se mogli iznenaditi dokle smo spremni da idemo. Mi smo radom, rezultatima i odlučnošću doveli do toga da DPS u Budvi danas politički ne postoji, i budite sigurni da se neće vraćati, u ovoj ili onoj formi", istakao je Krapović, dodajući da na kraju želi da bude potpuno jasan.

"Gospodine Careviću, mi ne želimo rušenje vlasti u Budvi, niti smo to inicirali, a Vi ukoliko želite da provjerite da li imate povjerenje, izvolite procesuirajte to prema SO Budva. Što se tiče Zaključka, podnijeli smo ga i glasaćemo za njega, a Vi se kao odrastao i odgovoran čovjek odnesite prema tome kako želite, samo nam ne vrijeđajte inteligenciju - mi smo se u Budvi nagledali filantropa sa ofšor destinacija i napretka koji takav pristup donosi", zaključio je Krapović.