29-08-2019

Krapović: Ostanimo na okupu, ne dozvolimo DPS-u i DF-u da sruše vlast u Budvi

Nakon najnovijeg istupa Carevića, o situaciji u Budvi oglasio se i Dragan Krapović iz Demokrata, doskorašnji predsjednik opštine Budva.

Krapović: Ostanimo na okupu, ne dozvolimo DPS-u i DF-u da sruše vlast u Budvi | Radio Televizija Budva

"Osjećam potrebu da javno apelujem i pozovem sve konstituente vlasti u Budvi da smirimo doživljaj i prekinemo sa packama i uvredama. Crnogorska možda jeste ušla u koaliciju na inicijativu DF-a i gospodina Carevića, ali to DF-u ne daje za pravo da vrijeđa i, kontinuirano, prizemno prozivaju kolege iz Crnogorske.

Posebno mi je degutantno pominjanje platnih lista i ko je na budžetu i u kojim iznosima. Ukoliko gospodin Carević ili bilo ko drugi ima potrebu da te teme javno otvorimo, obavještavam ih da smo mi, u Demokratama, odmah spremni na to. Međutim, iako smo više nego spremni za sve što eventualno dolazi, nama to nije prihvatljivo osim ako budemo primorani na takvo nešto" - poručuje Krapović.

Takođe, Crnogorska je, kako on dodaje, veoma bitan činilac koalicije i vlasti u Budvi.

"Jer, poslije svega što se desilo i ogromnih napora, i ličnih i političkih žrtava koje smo uložili u opstanak vlasti u Budvi, mi nemamo namjeru da se još jednom spuštamo na uže ucjena i ultimatuma Stevana Džakovića i njemu sličnih lukrativaca. Sa ljudima iz Crnogorske imamo vrlo korektnu saradnju, nismo se uvijek slagali oko svega, ali ipak im se mora odati priznanje da su svojim, rekao bih jako teškim, ali časnim i ispravnim izborima sačuvali vlast u Budvi" - naveo je u saopštenju.

"Mislim da bi bilo bolje da i gospodin Carević stavi prst na čelo i zapita se zašto ih ljudi kontinuirano napuštaju, umjesto što nastavlja da ljude javno vrijeđa i degradira, jer polako dolaze u situaciju da bi neki eventualni Posebni klub nezavisnih odbornika mogao biti brojčano jači od DF-a u budvanskom parlamentu, a možda i ta Crnogorska koju sada tako ostrašćeno napadaju" - poručio je Krapović.

Na kraju, uputio je i apel Crnogorskoj.

"Da ipak ostanemo na okupu u Budvi, da nastavimo da radimo na poboljšanju uslova života građana Budve, da ne dozvolimo DPS-u i liderima DF-a da uruše vlast u Budvi i ponovo omoguće da Budva ide nazad u smislu turizma i održivog razvoja, i, naravno, da ponovo ne padne u ambis nemorala i brutalne krađe, kako glasova na izborima tako i novca i resursa građana Budve i Crne Gore".