08-02-2018

Krapović: Ozbiljno ćemo se pozabaviti pukotinama na Mediteranskoj ulici

"Godinama unazad ovo je poznato kao trusno područje, ispod je voda i pijesak, i iz tog razloga smo i prije dolaska na vlast upozoravali da se tu ne bi trebalo graditi", kazao je predsjednik opštine Budva, Dragan Krapović.

Krapović: Ozbiljno ćemo se pozabaviti pukotinama na Mediteranskoj ulici | Radio Televizija Budva

Kako on ističe, posljedica toga što nisu uspjeli spriječiti gradnju na ovom području su zgrade u blizini, koje od početka imaju problematične temelje, i za koje građani pominju da se krive.

"Nećemo uznemiravati investitore koji tu grade, kao ni građane, ali imamo preliminarne procjene da bi trebalo ozbiljeno da se pozabavimo ovim", ističe Krapović, i dodaje da su uputili dopise na više adresa, i to direktoru Direktorata za vanredne situacije Mirsadu Muliću i ministru održivog razvoja i turizma Pavlu Radukloviću, koji je nadležan za građevinsku inspekciju.

On je razgovarao i sa dekanom Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Srđom Aleksićem, kako bi se što hitnije utvrdili uzroci oštećenja na Mediteranskoj ulici.

Očekuje se da sjutra dođe tim koji će uraditi procjenu ugroženosti ulice i okolnih objekata, sa posebnom brigom, jer je u blizini vrtić.

"Ukoliko nalazi pokažu da je sve u redu, da je ovo samo bilo slijeganje tla, ili se može otkloniti određenim mjerama, po tome ćemo i postupiti. Ne možemo licitirati, čekaćemo procjene. Uglavnom, ne želimo ništa da prepustimo slučaju", kazao je predsjednik Krapović.

Saobraćaj će biti pušten, kada neka stručna osoba sugeriše da je prolaz bezbjedan za sve građane, zaključuje Krapović.

Sekretarijat za komunalno stambene poslove donio rješenje o zabrani saobraćaja za sve vrste motornih vozila na dionici Mediteranske ulice od ulice 13.jula do ulice Mila Milunovića i ulice S 16- 16 radi sprečavanja opasnosti za učesnike u saobraćaju i sprečćavanja daljeg oštećenja javnog puta.

Putnički automobili za saobraćaj mogu koristiti ul Slovenska obala od hotela Park do Starog grada, dok će se saobraćaj iz centralne zone odvijati Lovćenskom ulicom.

Za vrijeme obustave saobraćaja u Mediteranskoj, početna stanica javnog gradskog i prigradskog prevoza biće kod Crvene zgrade.