10-05-2019

Krapović: Pejović iznio niz neistina u pokušaju da opravda nelegalno dograđivanje hotela „Budva“

Vlasnik Uniproma koji gazduje hotelom Budva, Veselin Pejović juče je iznio niz neistina u izjavi za medije, zamjenivši teze u pokušaju da opravda nelegalno dograđivanje hotela „Budva“, kazao je u reagovanju predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Budva, Dragan Krapović.

Krapović: Pejović iznio niz neistina  u pokušaju da opravda nelegalno dograđivanje hotela „Budva“ | Radio Televizija Budva

Reagovanje predsjednika Opštinskog odbora Demokrata Budva, Dragana Krapovića, prenosimo u cjelosti:

Gospodine Pejoviću, iako nemam želju i potrebu da polemišem sa Vama putem medija moram vrlo jasno odgovoriti na niz neistina i zamjena teza koje ste iznijeli u pokušaju da opravdate nelegalno dograđivanje hotela „Budva“".

Prvo, Vaše ime nisam pomenuo ni jednom u svojim istupima, niti sam rekao da ste nelegalno izgradili hotel, već dio hotela.

Drugo,iako su Vaše afilijacije sa DPS-om i državnim vlastima poznate javnosti, ja, lično, nemam ništa protiv Vas što potvrđuje činjenica da su, u poslednje dvije godine (kada je moja malenkost pokrivala funkciju predsjednika opštine Budva), nekoliko konferencija za štampu opštine Budva, svečane sjednice i prijemi povodom dana opštine Budva, kao i cijeli niz različitih protokolarnih događaja održane upravo u hotelu „Budva“ koji je u Vašem vlasništvu. Dakle, jasno je da ovdje nisu posrijedi politički ili lični motivi.

Nadalje, kristalno je jasno da dograđivanje hotela koje je u toku, dakle – i poslije naše konferencije za štampu, potpuno nelegalno i da nemate dozvolu za takvo nešto.

Takođe, kad me već vučete za jezik i prijetite tužbama, da dodam i da ste i sa druge, istočne strane hotela „Budva“ nelegalno dogradili još jedan dio na sličan način, da ste probili građevinske linije u oba pravca, da ste prekoračili indeks zauzetosti, da ste sa južne strane hotela, takođe, dogradili poslovne prostore, da ste zatvorili pasaž kroz hotel da bi napravili kafić u njemu, da ste nelegalno zagradili pristup mostu iz Napoleonovog doba koji se nalazi iza nelegalno dograđenog dijela hotela itd, itd, itd, gospodine Pejoviću.

Mi smo dali šansu državnoj inspekciji da reaguje i postupi po zakonu, međutim – ni nakon dva mjeseca ništa se nije desilo, a objekat je od iskopa, koji je 15. 3. 2019. godine prijavila Komunalna policija, stigao do gotovog objekta na današnji dan.

Naravno, nakon što nam je postalo jasno da MORT neće uraditi ništa i da se gradnja nastavlja naočigled hiljada ljudi koji svakodnevno prolaze pored predmetne lokacije, odlučili smo se da javno ukažemo na slabosti Vlade Crne Gore i na tolerisanje divlje gradnje na sred budvanskog šetališta. To smo uradili jer je upravo hotel „Budva“ najčešće istupao javno i tražio uklanjanje privremenih lokacija, brze hrane i otvorenih šankova u blizini hotela i Opština je, zaključujući da ste u pravu, sa svoje strane obrisala sve sadržaje i objekte koji su ugrožavali normalno poslovanje Vašeg hotela. Pošto smo to uradili, kao odgovornim ljudima, ne pada nam na pamet da sada Vama dozvolimo da nelegalno dogradite hotel i tu istu ponudu (koju smo mi eliminisali) smjestite u nelegalan dograđeni prostor i tako profitirate na tome, kao što ste uradili sa, takođe nelegalno, dograđenom istočnom stranom hotela, gdje se sada nalazi objekat brze hrane.

Da ne ostanem dužan na tvrdnje o slijeganju terena i potrebi „sanacije“ tako što ćete dodatno opteretiti „ugroženu i nestabilnu lokaciju“ – molim Vas da takvim pričama i istupima ne potcjenjujete i ne vrijeđate inteligenciju i dostojanstvo javnosti Budve i Crne Gore!

Na kraju, ukoliko želite da tužite, onda tužite, ukoliko želite da gradite dalje kako kažete „u inat nama“, slobodno izvolite, ali ćete morati to da uradite po zakonu i, pošto zakon važi za sve građane Crne Gore, moraće da važi i za Vas.

Pozivam nadležne da se ne prave mrtvi, već da preduzmu mjere iz svojih nadležnosti i izađu pred javnost sa nalazima inspekcijskog nadzora i ponavljam da je krajnje vrijeme da neko preuzme odgovornost za ogromnu divlju gradnju u Budvi i na cijelom primoriju.



Dragan Krapović, predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Budva