16-05-2019

Krapović: Radulović potvrdio da nalaz inspekcije pokazuje da se hotel Budva nelegalno dograđuje, a to smo mi tvrdili sve vrijeme

Predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Budva, Dragan Krapović izrazio je čuđenje izjavom gospodina Radulovića, koji je nastupio kao da Uniprom ima sve potrebne papire za gradnju.

Krapović: Radulović potvrdio da nalaz inspekcije pokazuje da se hotel Budva nelegalno dograđuje, a to smo mi tvrdili sve vrijeme | Radio Televizija Budva

“Upravo je suprotno, i potvrđeno je sve ono što smo rekli u javnim nastupima i gospodin Vladimir Bulatović i ja. Dakle, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović je potvrdio da nalaz inspekcije pokazuje da je u pitanju nelegalna gradnja, a to smo mi tvrdili sve vrijeme”, kazao je Krapović, dodajući da Radulović kaže da je prvo zabranjena gradnja, a potom i donijeto rješenje o rušenju.

“Komunalna policija je 15. marta 2019. godine prijavila nelegalnu gradnju u fazi iskopa, podvlačim, iskopa, a rješenje o rušenju je donijeto krajem aprila, pa sada pitam ministra: zašto inspekcija MORT-a nije izašla 16.03.2019 i zabranila radove, nego je to urađeno 40-tak dana kasnije, u kojem periodu je objekat sagrađen? Zbog toga sada pričamo o rušenju, koje će koštati građane Crne Gore značajno, ako ga ikad bude ,umjesto da je sve tada zaustavljeno i da je samo lokacija vraćena u prvobitno stanje”, naveo je Krapović u reagovanju.

Kako ističe, poznato je da nelegalna gradnja podliježe krivičnoj odgovornosti.

“Stoga, molim javnost da bude obaviještena da li je i kada ovaj slučaj procesuiran u skladu sa zakonom. Nadalje, u civilizovanoj zemlji, koja je kandidat za E, objekti ne mogu da se grade i dograđuju gdje i kako kome padne na pamet, ministre, već se to u takvim društvima i državama drakonski i ekspeditivno kažnjava. Ne tražimo da se bilo šta ruši na brzinu, neka se sprovede procedura i zakon do slova i u predviđenim rokovima, ali upozoravamo da smo do tančina upoznati sa predmetom i da ćemo pratiti i obavještavati javnost o ovom slučaju, kao i da nećemo dozvoliti da nelegalni poslovni prostor radi ove sezone”, istakao je Krapović.

Što se tiče navoda o „neprimjerenoj hajki“, kako kaže, nema nikakvog govora o tome, već samo traže poštovanje zakona onamo gdje detektuju da nadležni pokušavaju da to izbjegnu.

Sve što je naveo, kako kaže, govori da inspekcija MORT-a ne radi svoj posao kako bi trebalo.

“Rekao sam da je ovo samo jedan od velikog broja nelagalnih objekata u Budvi i tražimo da se u svim slučajevima jednako postupi u skladu sa zakonom i nećemo odustati od toga. Poslednji dio ministrove izjave je vrlo zanimljiv, mislm na kritike da je „previše mekan prema opštinama u kojima je na vlasti opozicija“ i moram da pitam javno: ko Vas je kritikovao i zbog čega tačno? Šta znači biti „mekan“ prema opozicionim opštinama? Je li ovakav Vaš stav na liniji izjave premijera Markovića u Herceg Novom da bi „ školu radije gradio sa našom upravom“ ? Nisam obaviješten da se u Crnoj Gori opštine klasifikuju i kategorišu mimo zakona i Ustava na „naše“ i „njihove“ . U civilizovanom društvu i državi koja je kandidat za članstvo u EU se zbog ovakvih istupa podnose ostavke. Ako želimo biti članica EU, ako želimo biti liberalna demokratija zapadno-evropskog tipa, onda moramo raditi i ponašati se u skladu sa standardima koji tamo važe. Zamjena teza i demagogija će nas samo dovesti u veće probleme i dalje od svima nam zacrtanog cilja!”, zaključio je Krapović.