31-05-2020

Krapović: Sinhronizovanim djelovanjem odbornici opozicije odbranili izbornu volju građana

Sinoćnja odbrana Budve iznjedrila je i uspješan recept kako je moguće izbornu volju građana Budve i Crne Gore braniti i ubuduće od nasrtaja, na nju, kriminalne hobotnice DPS-a, sinhronizovanim djelovanjem svih iskrenih odbornika opozicije, kazao je potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović.


Foto: Demokrate

Kako je istakao u saopštenju, Demokratska Crna Gora obećala je građanima Budve i Crne Gore da će čuvati i sačuvati izbornu volju građana.

"Sačuvali smo je 2016., čuvali smo je tokom cijelog mandata, sačuvali smo je sinoć, sačuvaćemo je uvijek kada kriminalna hobotnica DPS-a pruži k njoj svoje kriminalne pipke", istakao je on, navodeći da je mnogo razloga da se izborna volja građana štiti.

"A prvi i osnovni jeste taj što nju kao instancu superiornu svakoj vlasti u državi prepoznaje i Ustav Crne Gore, u članu 2: "Ne može se uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa zakonom", istakao je Krapović poručujući da je sinoćnja odbrana Budve iznjedrila i uspješan recept kako je moguće izbornu volju građana Budve i Crne Gore braniti i ubuduće od nasrtaja, na nju, kriminalne hobotnice DPS-a, sinhronizovanim djelovanjem svih iskrenih odbornika opozicije.

"Vidjeli smo da, kada se taj uslov ispuni, kriminalna hobotnica neminovno kapitulira i staje se na put onima koji žele da sruše temelje parlamentarizma. Napustivši sjednice SO pokazali su svu nemoć i naprsline svojih političkih nauma i, umjesto temelja parlamentarizma, srušili su sebe, i to sopstvenim neistinama izrečenim na račun vladajuće većine", kazao je on.

Kao što su, kako je dodao, ranije istakli, dužnost svakog funkcionera Demokrata je da odbrani arhipelag slobode u Crnoj Gori koji sačinjavaju opštine u kojima DPS nije na vlasti.

"A sinoć smo se uvjerili da to mora biti ne samo dužnost Demokrata, nego i svih nas koji baštinimo ideju slobodne države sa svim joj pripadajućim pravima i slobodama", poručio je Krapović.