10-07-2017

Krapović: Spremni smo na sve, ne prihvatamo uslovljavanja

Nastavak 9. sjednice SO Budva ni danas nije održan zbog nedostatka kvoruma, a sjednici, pored odbornika DPS-a, nijesu prisustvovali odbornici Crnogorske, kao ni nezavisni odbornik Stevan Džaković i odbornik SNP-a Goran Pejović.

Krapović: Spremni smo na sve, ne prihvatamo uslovljavanja | Radio Televizija Budva

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović je poručio da neće prihvatati ničije uslovljavanje i pozvao sve one koji su nezadovoljni aktulenom izvršnom vlašću da povuku javno svoje povjerenje.

"Kvrouma nema jer nije došao odbornik Džaković, kao i gospoda iz SNP-a. To je njihov izbor, što se nas tiče, predsjednik Skupštine opštine i ja imamo dogovor da se sjednice zakazuju po redu, pa ko želi da prisustvuje, nekada prisustvuje, ko ne želi, to je njegov izbor. Rekao sam na početku svoga mandata, većina ili postoji ili ne. Nikakvih uslovljavanja neće biti. Ni jedan uslov niko neće ispostaviti javno ili tajno i na taj način uticati na ovu upravu. Ukoliko neko smatra da ova uprava ne radi dobro, svi imaju pravo da povuku podršku u svakom trenutku. Ako neko smatra da ovdje ne postoji većina i da ova vlast ne funkcioniše, taj treba da preuzme odgovornost i preduzme određene poteze. Treba da se inicira skraćenje mandata, ili nešto drugo, ne znam šta su sve opocije" kazao je Krapović.

Ističući da veoma cijeni opozicioni angažman Stevana Džakovića kroz duži vremenski period, predsjednik Krapović je kazao da mu, ipak, "ne pada na pamet da ja našem poslaničkom klubu govorim što će i kako inicirati u republičkom parlamentu", dodajući da se on, lično, od početka zalaže za otvorene liste.

"Za sjutra je zakazana nova, veoma važna sjednica, po hitnom postupku, i neka se svako ponaša u skladu sa svojim razmišljanjima i odgovornošću. Ako ima kvorum, ima, ako nema kvoruma, nema. Mi nemamo nikakav problem. U svakom trenutku smo spremni za izbore. Naravno, onaj koji nije ovdje, mora to da inicira. Građani se ne mogu držati kao taoci. Njih ne interesuju otvorene liste niti neka naša, eventualna, nezadovoljstva. Njih interesuje da posao ide kako treba, da sezona ide kako treba i da se Opštinom upravlja kako treba, ali se mora preuzeti odgovornost i povući potezi", istakao je Krapović.

Prema riječima predsjednika SO Budva Đorđija Vujovića, nedostatak kvoruma na prošlom nastavku sjednice nije bila slučajnost.

"Sada vidim da ova koalicija ne funkcioniše na najbolji mogući način, a dokaz za to je nedolazak dva odbornika, čak i uslovljavanje jednog od njih. Ja ću javno poručiti tom odborniku da smo mu do sada za sve izašli u susret, njegovim zahtjevima vezano za otvorene liste, da smo usvojili određene odluke u Skupštini opštine i uputili ih dalje. Ovo što kolega Džaković traži, odmah da mu odogovorim da nam ne pada na pamet da ćemo uslovljavati naše poslanike da postupaju po njegovim zahtjevima. Mislim da je ovo smišljeno, jer svako ko se iole bavi politikom i nije laik, savjestan je da ne može takav jedan zahtjev da se usvoji. Drago mi je što su u sali bili svi odbornici DF-a i Demokrata i što pokazujemo da smo oslonac ove vlasti i ozbiljan političku subjekt“, kazao je Vujović.

Kako je kazao Vujović, datum nastavka 9. sjednice SO Budva biće naknadno objavljen.