13-12-2019

Krivične i prekršajne prijave zbog tuče učenika i omalovažavanja policijskih službnika

Juče je u blizini Mediteranskog sporstkog centra u Budvi došlo do tuče između više učenika, a nedugo nakon toga dvije maloljetnice su vrijeđale učenike, a ono što je zabrinjavajuće, na veoma grub način omalovažavale policijske službenike CB Budva.

Krivične i prekršajne prijave zbog tuče učenika i omalovažavanja policijskih službnika | Radio Televizija Budva

Kako je saopšteno Portalu RTV Budva iz budvanske policije, juče je u 10.30 časova prijavljena tuča učenika u blizine MSC-a u Budvi, nakon čega su službenici CB Budva odmah izašli na lice mjesta i zatekli više ucenika koji su učestvovali u događaju.

"Navedeni učenici dovedeni su u u prostorije CB Budva gdje su od njih u prisustvu roditelja i radnika Centra za socijalni rad prikupljena obavještenja, kao i od očevidaca događaja. Nakon prikupljenih obavještenja od učesnika događaja i svjedoka, upoznat je tužilac za maloljetnike u Kotoru, Srđa Jovanović. Tužilac je nakon uvida u spise naložio da se protiv tri učenika SMŠ "Danilo Kiš" podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo "Nasilničko ponašanje" i protiv jednog učenika OŠ "Stefam Mitrov Ljubiša" zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo "Ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči i svađi", naveli su iz CB Budva.

U vezi ovog događaja, kako su istakli, početkom sljedece nedjelje biće organizovan sastanak na kojem će, pored službenika policije prisustvovati predstavnici osnovnih i srednjih škola, Centra za socijalni rad i Savjeta roditelja iz pomenutih škola u cilju iznalaženja najboljeg i najefikasnijeg rješenja problema vršnjačkog nasilja.

Nedugo nakon ovog događaja, kako su nam kazali, takođe u blizini MSC-a, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane dvije maloljetnice.

"One su grubo vrijeđale učenike i omalovažavale policijske službenike, zbog čega su protiv obije podnešene prekršajne prijave protiv Sudu za prekršaje u Budvi", saopšteno je iz budvanske policije.