22-08-2014

Kusovac: Iz Rusije 15 odsto više turista

Pomoćnik direktora Javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore, Ivan Kusovac kazao je da je na aerodromu Tivat u periodu od 1. juna do 20. avgusta ostvareno povećanje broja putnika sa ruskog tržišta za 15 odsto, a da je zbog krize u Ukrajini zabilježen pad broja putinka iz te zemlje od preko 20 odsto.

Kusovac: Iz Rusije 15 odsto više turista | Radio Televizija Budva

Kusovac dodaje da je osim rasta broja putnika iz Rusije zabilježeno i povećanje broja putnika iz zemalja Evropske unije od čak 12 odsto.

Pomoćnik direktora Aerodroma je saopštio da su od početka godine do 20. avgusta aerodromi u Tivtu i Podgorici ostvarili povećanje broja putnika od pet odsto, a da ukupna cifra iznosi 1.080.000 putnika.

"Na aerodromu Tivat ostvareno je povećanje od devet posto, dok je broj putnika na aerodromu u Podgorici bio gotovo isti kao i prošle godine", istakao je Kusovac.

Kada je riječ o samoj turističkoj sezoni, Kusovac je kazao da je za period od 1. juna do 20. avgusta, na tivatskom aerodromu ostvaren rast od šest posto, dok je na podgoričkom približno isti broj putnika kao i prošle godine.

"U ukupnim iznosima na aerodromu Tivat ostvareno je oko 495.000 putnika, dok je na aerodromu u Podgorici opsluženo oko 240.000 putnika", zaključio je on.