05-07-2019

Legendarni golman "ajkula" oprostio se od reprezentacije

Proslavljeni crnogorski vaterpolo golman, Miloš Šćepanović, saopštio je juče da završava reprezentativnu karijeru.

Legendarni golman

Šćepanović, koji je branio gol Crne Gore od formiranja reprezentacije, kazao je da je bilo zadovoljstvo nastupati u kapici sa reprezentativnim grbom.

"Bila je privilegija i zadovoljstvo biti dio reprezentacije i predstavljati svoju državu na međunarodnim takmičenjima, biti dio uspjeha koje smo ostvarili. Oni su za respekt i za poštovanje. Smatrao sam igranje za reprezentaciju i obavezom", kazao je Šćepanović na konferenciji za novinare.

Naglasio je da je odluku o završetku reprezentativne karijere donio u dogovoru sa predsjednikom Vaterpolo saveza i selektorom.

"Oni su mi podržali moju želju i dali mi podršku uz želju da dok god igram u klubu mogu se staviti na raspolaganje selektoru. Siguran sam da za to neće biti potrebe jer imamo sjajne golmane, Dejana Lazovića i Slavena Kandića", kazao je Šćepanović.

Predsjednik Vaterpolo plivačkog saveza Dejan Bajić kazao je da je Šćepanović legenda crnogorskog sporta.

"Ima zlato iz Malage i bio je dio svih uspjeha crnogorske reprezentacije. Bio je za primjer, ne samo vaterpolistima, već svim crnogorskim sportistima. Ne samo zbog odbrana, već zbog odnosa prema reprezentaciji i crnogorskom sportu. Ostaće angažovan u radu sa mlađim selekcijama", rekao je Bajić.

Selektor Vladimir Gojković istakao je da je njegov dugogodišnji saigrač veliki golman i veliki čovjek.

"Znajući njegovu radnu etiku vjerujem da ima veliku budućnost i kao trener", poentirao je Gojković.