03-07-2022

Leteći hotel bi ostajao na nebu godinama

Na "Jutjubu" je podijeljen snimak letećeg hotela budućnosti koji je dizajnirao Toni Holmsten konceptualni umjetnik, ilustrator u industriji video igara, koji "nikada ne može ostati bez goriva". Zahvaljujući nuklearnoj energiji, hotel-brod nikada neće biti bez goriva i može letjeti nekoliko godina, a da nikada ne dodirne tlo, tvrdi se u opisu futurističke letjelice.


Ilustracija, Foto: etputovanja

Prema ambicioznom dizajnu lebdećeg "hotela budućnosti" pod imenom "Skaj kruz" - letjelica bi mogla da primi 5.000 gostiju.

U opisu, dizajneri navode da bi krstarica bila pokretana nuklearnom energijom, kojom bi upravljao sistem vještačke inteligencije, i da bi imao sopstvenu osmatračnicu u obliku diska u kojoj bi putnici mogli da vide nevjerovatne prikaze.

Dizajneri tvrde da će, dok brod ostaje u vazduhu godinama, putnici biti snabdijevani zalihama putem električnih komercijalnih ili privatnih aviona, koji bi mogli da slete na vrh krstarice.

U video-materijalu na kojem je prikazan dizajn Tonija Holmstena i animacija Al-Gailija, tvrdi se da "Skaj kruz" ne bi imao "ugljenični otisak", i da bi imao 20 električnih motora koji "obezbeđuju čistu, nuklearnu energiju".

Leteći brod je predstavljen kao destinacija za odmor poput luksuzne letjelice za krstarenje, gdje će biti više barova i restorana, bazena, paluba za osmatranje, bioskopa i pozorišta i soba za igre, kao i mjesta za venčanja koja su na raspolaganju za parove.



Izvor: Klix.ba