20-10-2021

Liješević, Smolović i Lainović u polufinalu

Crnogorski bokseri Damjan Liješević, Đorđe Smolović i Đorđe Lainović plasirali su se u polufinale i obezbijedili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi. Bronzano odličje obezbijedila je juče i Bojana Gojković.

Liješević, Smolović i Lainović u polufinalu | Radio Televizija Budva

Današnji dan četvrtfinala počeo je borbom Čacevića iako je prvobitno dosuđena pobjeda našem Luki 3:2, nakon žalbe uložene od strane predstavnika Njemačke delagcije i razmatranja od strane predstavnika Eubc-a, zvanično u polufinale ide Enrico Kliesh, saopšteno je iz BK kluba Budva.

Za Tomislava Đinovića nije bilo dileme tokom meča, ali je na kraju odlukom sudije ovaj duel pripao njegovom protivniku. Iako je crnogorska delegacija uložila i žalbu zbog očigledne štete, nešto poslije 22 sata su predstavnici Eubc-a odlučili da ostaju pri prvobitnoj odluci.

Damjan Liješević donio je drugu medalju Crnoj Gori savladavši Danca Viktora Howelinga Kruzea jednoglasnom odlukom 5:0

Identičnim rezultatom 5:0 medalju Crnoj Gori obezbijedio je Đorđe Smolović savladavši protivnika iz Estonije u kategoriji do 71 kilograma.

Lainović je prošao direktno u polufinale zbog povrede protivnika Isidorosa Kefalinosa iz Grčke reprezentacije. Lainović će sjutra u ring zajedno sa ostala tri takmičara koji su se plasirali u polufinale.

Četvratak je jedan od najbitnijih dana za naše predstavnike na EP za mlade u Boksu. Iako Crna Gora u ovom trenutku ima vec četiri obezbijeđene medalje sjutra crnogorske boksere očekuje uzbudljivo polufinale jer u ring ulaze Bojana Gojković, Damjan Liješević, Đordje Smolović i Đordje Lainović.