27-09-2020

Liješević: Svjetski dan turizma daje mogućnost da skrenemo pažnju na sve potencijale budvanske rivijere

Ovogodišnji Svjetski dan turizma koji se obilježava temom "Turizam i ruralni razvoj" još jednom nam daje mogućnost da skrenemo pažnju na sve potencijale budvanske rivijere i njenog zaleđa i da ukažemo na nemjerljivu vrijednost ovog resursa, poručila je, povodom ovog međunarodnog dana, predsjednica TO Budva Maja Liješević.


Foto: screenshot/fb/budva.travel

"Na području od Jaza do Buljarice nalazi se, prije svega, pravo bogatstvo prirodnih ljepota i biodiverziteta, riznica kulturno-istorijskih spomenika, među kojima dominiraju brojne crkve i manastiri, seoskih domaćinstava i poljoprivrednih gazdinstava sa autentičnim turističkim sadržajima i gastronomskom ponudom, ali i domaćini čija ljubav prema rodnom kraju čini seoske predjele živim", istakla je ona.

Kako je kazala, ruralni turizam znači povratak prirodi i povratak ljudima sa kojima dijelite ista interesovanja i osjećanja, što se, istakla je, pokazalo posebno važnim u ovoj teškoj godini.

"Pozivamo vas da prošetate pješačkim stazama u podnožju budvanskih brda odakle se pogled utapa u pučinu, da udahnete vazduh na momente slan, a na trenutke sladak, da popijete domaće vino na terasi sa odrinom ili čašicu maslinovog ulja „na šte srca“. Cijenimo ono što imamo, ne narušavajući prirodu i poštujući istoriju i tradiciju!", zaključila je Liješević.