19-06-2021

Liješević: U Budvi trenutno boravi preko 14 hiljada turista

Nakon jučerašnjeg ažuriranog presjeka a u saradnji sa turističkom privredom prije svega hotelijerima i izdavaocima privatnog smještaja, u Budvi trenutno boravi preko 14 hiljada turista, kazala je za agenciju Mediabiro direktorica Tutističke organizacije (TO) Budva Maja Liješević.

Liješević: U Budvi trenutno boravi preko 14 hiljada turista | Radio Televizija Budva

Foto: mediabiro

“Radi se o registrovanim turistima tj gostima koji trenutno borave u našem gradu. To je za oko pet hiljada više u odnosu na prošlu sedmicu a na nivou je od oko 55 odsto u odnosu na isti period 2019. Najveći broj gostiju je iz regiona, BiH, Srbija a tu si u turisti iz Ukrajine, Kazahstana, Izraela i Rusije”, kazala je ona.

Naglasila je da sedam i po hiljada gostiju boravi u hotelima a oko šest i po na privatnom smještaju.

“To je jedan dobar trend koji imamo od kako su počele da popuštaju mjere a posebno i ulazak u našu zemlju na graničnim prelazima, Najnovije mjere koje su donesene danas su liberalizovale situaciju a najnoviji podaci nam daju vjetar u leđa da se u narednom periodu nadamo dobrim projekcijama”, dodaje Liješević.


Foto: Mediabiro

Ona vjeruje da će epidemiološka situacija biti sve bolja jer je zadovoljavajući odziv za vakcinaciju.

Liješević kaže da je cjenovna politika prilagođena situaciji u koju se nalazimo.

“Svjedoci smo da je i prošle godine naša privreda bila spremna, cjenovno je korigovala svoju ponudu u skladu sa situacijom. Tu politiku od prošle godine zadržali su i ove godine tako da možemo reći da se zaista za jako povoljne cijene mogu naći dobri aranžmani“, objasnila je Liješević.

Ona se nada da se će se planirane projekcije za ovu godinu ostvariti.

„Mi iz TO radimo na tome, kampanje nam intenzivno teku, posebno u zemljama regiona. Koristimo sve markentiške alate i zaista se nadamo da će i ova sezona biti na fonu turističkog oporavka. Znamo da je Budva i dalje dominantan turistički činilac kada je u pitanju turistički promet u Crnoj Gori“, zaključuje Liješević.

(Mediabiro)