25-10-2019

Ljetnja postsezona obara sve rekorde

Da sezona još uvijek traje imamo prilike da se uvjerimo svakog dana kada osjetimo tople sunčeve zrake na svojoj koži, ili pak, kada vidimo koliki je broj gostiju i sugrađana odlučio da još jedan pretopli dan miholjskog ljeta provede na plažama našeg prelijepog primorja.

Ljetnja postsezona obara sve rekorde | Radio Televizija Budva

"Iako smo na pragu zimske turističke sezone, ljetnja postsezona u Crnoj Gori još uvijek traje. Relevantni parametri ukazuju na kontinuirani porast i na samom kraju oktobra mjeseca. Ukupni prihodi od boravišne takse, naplaćeni od početka godine do danas, iznose preko 9 miliona eura, što je 1,6 miliona više u odnosu na uporedni prošlogodišnji period." saopšteno je za naš portal iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

"Pored Ulcinja koji bilježi izuzetno visoke stope rasta tokom cijele sezone, izuzetno dobru posjećenost, sa porastom broja evidentiranih turista od preko 50%, bilježe Budva, Herceg Novi i Tivat. Na današnji dan, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, procjenjuje se da u Crnoj Gori boravi preko 22 hiljade turista, što je rast od 45% u odnosu na isti dan prethodne godine." dodaju u saopštenju.