06-12-2021

Lovćen film uvažio sve ono sto je Opština Budva tražila, za sve postoji dokaz u dopisima

Iz PR Službe Lovćen filma reagovali su saopštenjem za javnost povodom današnjeg teksta "Zenović: Bioskop je potreban gradu, Opština da ne bude oštećena strana", koji je objavljen na portalu RTV Budva.


Foto: arhiva

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

Obraćamo Vam se jer su navodi teksta, naročito u podnaslovu neistiniti I tendenciozno navedeni kako bi prikazali nesto sto u praksi ne odgovara istini.

Šokirala nas je činjenica da je lokalni javni servis bez ikakve provjere i kontaktiranja nas kao" druge" strane dozvolio sebi da iznosi neprovjerene i netačne tvrdnje što nažalost ukazuje na lošu namjeru i okolnost da se i ovaj medij uključio u političku hajku sa ciljem zatvaranja bioskopa u Budvi.

Apsolutna je neistina tvrdnja iznesena u tekstu: "Apelacioni sud nedavno je poništio presudu Privrednog suda na osnovu koje je "Lovćen film" koji gazduje bioskopom "Cadmus Cineplex" u Budvi naplatio od Opštine 665 hiljada eura" jer se Apelacioni sud uopšte nije bavio ovom naplatom.

Ne odgovara istini ni izjava pomoćnika sekretara za zaštitu imovine Đorđe Zenović da je Apelacioni sud u potpunosti je uvažio argumente opunomoćenih zastupnika Opštine Budva

Nadalje, šokiraju tvrdnje pomoćnika Zenovića da je sporno to što "druga strana (tj vlasnici bioskopa - preduzeće Lovćen film) na račun toga ostvaruje profit"! Očigledno Zenović očekuje da vlasnici bioskopa ne ostvaruju profit, da budu u minusu i to bi onda zadovoljilo njega i kolege. Uistinu "moderan pristup" mladog pomoćnika Sekretara, reklo bi se iz vremena konfiskacije najžešćih komunista.

Neistina se krije i u suštini teksta i intervjua koji tendenciozno plasira RTV BUDVA - da je cio spor Opštine Budva protiv bioskop ustvari samo namjera da se napravi novi dogovor i da se revidiraju odnosi kako bi se poboljšala pozicija Opštine Budva. Ovo je najveća zloupotreba ovog medija jer su tvrdnje Zenovića netačne i zlonamjerne. Naime spor za utvrđivanje ništavnosti se nikada ne pokreće sa namjerom da se neki ugovor revidira, tvrditi to je čista neistina.

Istina koju krije Zenović je da je ovaj spor Opština Budva pokrenula tek onda kad je bioskop pristao na sve nove uslove koje je postavila sama opština.

Javnost mora da bude upoznata da je Opština Budva još 2017. zahtijevala pismenim putem promjenu niza članova ugovora, upravo onih na koje se sada Zenović žali a da je Bioskop tj Lovćen film sve to prihvatio. Dakle razloga za spor nema jer su u cilju relaksiranja odnosa svi zahtevi Opštine Budva prihvaćeni i ako je loša pozicija i nesrazmjera u odnosima razlog sporenja onda razloga nema.

Lovćen film je dakle uvažio sve ono sto je Opština Budva tražila. I za sve postoji dokaz u dopisima u samoj Opštini. Ovdje se dolazi do dokaza da Zenović ne govori istinu i da nije revizija odnosa razlog sporenja već politički obračun i revanšizam jedne političke grupacije.

Na kraju moramo istaći da kolege iz Sekretarijata za pravnu zaštitu kriju šta će biti posljedice ako dobiju spor - za šta imaju jako male šanse. Naime uspjeh u sporu, kome se pomoćnik Sekretara Zenović nada, bi značio novi spor i utvrđivanje ulaganja Lovćen film-a koji bi Opština Budva bila dužna da vrati. U suštini pobjeda opštine Budva u sporu o kome govori Zenović bi značila gašenje bioskopa ali i ogromnu novu naknadu za ulaganje u bioskop jer Zakon jasno nalaže "povratak u prvobitno stanje" što sada prikrivaju u nadležnom Sekretarijatu i ovo je novi dokaz da nije interes Opštine Budva cilj već politicki obračun i revanšizam.

Ovdje pozivamo Sekretarijat opštine Budva, koji likuje i koristi sitne trikove i pritisak na medije, da objavi kompletnu presudu a ne samo njen prvi dio i da slobodno ukažu na kakve je to nelegalnosti tobože ukazao Apelacioni sud!

Naročito jer to Sud nije uradio, niti je tražio novog sudiju kako se u nekim medijima tvrdilo već je ukazao isključivo na tehničke greške koje vjerujemo nikako ne mogu uticati na konačnu presudu.. Upravo konačnom presudom, nadamo se bez pritisaka i prijetnji Sudu, će se dokazati da su sve radnje opštine Budva bile političke i sračunate kao lični obračun.

PR tim Lovćen film doo
CADMUS CINEPLEX