17-09-2020

Luj Viton lansira liniju vizira, cijena paprena

Bilo je pitanje vremena kada će zaštitne maske i viziri biti pretvoreni u statusne simbole, a trendu se posle „Barberija“ priključio i „Luj Viton“.

Luj Viton lansira liniju vizira, cijena paprena | Radio Televizija Budva

Poznata modna kuća najavljuje vizire koji će nostiti prepoznatljiv monogram i biti ukrašeni kožnim i zlatnim detaljima.

Vizir će se sastojati od elastične trake koja se stavlja oko glave, u boji koja je zaštitni znak ove kuće i sa prepoznatljivim monogramom, a na nju je prikačen štit, takođe obrubljen prepoznatljivom dekorativnom trakom, koji se pomjera tako da jednim potezom postaje šešir.

Ujedno, štit je fotogrej, što znači da se njegova boja prilagođava količini svjetlosti i može služiti i kao naočare za sunce.

Neki američki mediji su prenijeli informaciju da će „Luj Vitonov“ vizir koštati nešto manje od 1.000 dolara, ali Biznis insajder piše da iz modne kuće još nisu zvanično objavili cijenu.

Vizir bi trebalo da se pojavi u prodaji krajem oktobra, a već je na društvenim mrežama izazvao burnu reakciju i raspalio diskusiju.

Naravno, mnogi zaboravljaju da je i modna kuća „Luj Viton“ još početkom aprila svoje radionice u Francuskoj namijenila za proizvodnju zaštitnih maski, a fabrike koje obično proizvode parfeme i kozmetiku preorjentisale su se na izradu sredstava za dezinfekciju koja su besplatno deljena francuskim medicinskim radnicima.

No, ugledne modne kuće se i dalje ustručavaju da se upuste u ovaj vid promocije, imajući na umu rizik od negativne reputacije koju bi mogle da steknu jer ostvaruju profit na zdravstvenoj krizi ili je pretvaraju u glamur, što se takođe može pogrešno protumačiti, ali malo je vjerovatno da će viziri iz kolekcije „Luj Viton“ ostati neprodati.