29-01-2023

Luka Dimitrijević (grupa „Priganitze“): Muzika nam je i dalje hobi i stvar koja nas ispunjava

Troje mladih ljudi, Bjanka Marković, Sara Vujačić i Luka Dimitrijević članovi su benda „Priganitze“, koji je uljepšavao budvanske večeri tokom praznika. Govoreći o bendu, muzici ali i privatnom životu, Dimitrijević je za „Polis“ kazao da je muzika za njih prije svega hobi koji ih ispunjava.


Dimitrijević, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Bend postoji dvije i po godine, a sastav se nije mijenjao. Na samom početku velika očekivanja nisu imali, a sve je počelo kao hobi i sjajan izduvni ventil, objasnio je član benda Luka Dimitrijević.

"Nismo ništa očekivali, niti dobro niti loše. Pustili smo stvari da idu svojim tokom i uživali u svemu. I u probama, i poslije u nastupima. Naše probe su zapravo bile žurke za sebe jer uvijek dođe neki drugovi i drugarice. Tako da, mislim da je muzika i dalje nama hobi i stvar koja nas ispunjava", istakao je on.

Iako još uvijek na bend gledaju kao hobi, pjesma „Kako“ za koju je tekst i muziku radio Dimitrijević naišla je na mnoštvo pozitivnih reakcija. U planu imaju još mnogo toga.



Autorska pjesma objavljena početkom novembra 2022. godine, Izvor: Youtube/The Priganitze

"Radimo na tome, ali je to dug proces. Mi svi imamo privatne obaveze oko fakulteta i posla. Za sada su nam fokus nastupi i lijep provod", naveo je Dimitrijević.

Srž repertoara grupe „Priganitze“ je pop muzika.

"Takođe ubacujemo i neke rok pjesme, neke narodne koje nam odgovaraju za akustični tip svirke, a sviramo i naše autorske pjesme", ističe mladi muzičar.

Dimitrijević je istakao da se raduju svirkama u Budvi, iako žive u Beogradu, te da ih uvijek pamte po lijepim trenucima i sjajnoj energiji.


Nastup u Budvi, Printscreen: Youtube/RTV Budva

"Mi dolazimo u vrijeme kad je Budva najpunija i onda se tu okupi staro društvo, poznati ljudi, neki novi. Uvijek nam je predivno ovdje. Kada nismo u Budvi najviše nam nedostaju porodica, prijatelji i naravno more", zaključio je on.


M.S.