20-07-2016

Luka Đorđević blista u Zenitu

Budvanin Luka Đorđević fenomenalno koristi svaki minut koji dobije u pripremnim mečevima Zenita.

Luka Đorđević blista u Zenitu | Radio Televizija Budva

Mihail Birjukov je dao šansu Luki Đorđeviću, a naš as znao je da mu uzvrati. Protiv Sportinga je dao gol u pobjedi od 4:2, a onda još dva u susretu sa Monakom. Meč sa francuskim prvoligašem donio je dva gola u samo tri minuta našeg fudbalera.

"Ti pogoci su mi veoma važni" - kazao je Đorđević za klupsku televiziju.

"Igramo sve bolje i to protiv vrlo jakih ekipa. Sigurno da smo srećni nakon ovakve pobjede."

Novinare je interesovalo na kojoj poziciji u napadu Luki odgovara da igra. Pokazali su mečevi protiv Monaka i Sportinga da ima odličan osjećaj za gol, uvijek se nalazio na pravom mjestu.

"Ja mogu igrati na više pozicije. Meni je svejedno, trenutno ne znam što trener misli da mogu bolje da igram po sredini ili na boku. Jaka je konkurencija, tako da je važno što mogu da pokrijem više mjesta, uradiću ono što trener traži od mene."

Zenit se dugo mučio u pripremnim mečevim, ali je onda počela sjajna serija pa su u posljednja tri meča dali 11 golova.

"I dok smo se mučili da postižemo golove govorili smo da je došlo do promjene stručnog štaba i da je potrebno vrijeme da se uigramo. Sada je vidljivo igramo mnogo dobro" - zaključio je momak koji je 2012. prešao iz Mogrena u ruski tim, ali nikada nije dobio pravu šansu. Igrao je na pozajmicama u Tventeu, Sampdoriji i Ponferadini. Možda je sada vrijeme da nađe mjesto u sastavu Zenita iako je konkurencija među ofanzivcima vrlo jaka.