20-08-2019

"Magična filmska fantazija" večeras u crkvi Santa Maria

Muzički program ovogodišnjeg festivala "Grad teatar" nastavlja se večerašnjim koncertom "Magična filmska fantazija" u crkvi Santa Maria, sa početkom u 21 sat.

Na programu je Trio Pićeno Klasiko, koji čine Luka Manji (flauta), Danijele Bjađini( klavir) i Danijela Termaroli (violončelo).

JU „Grad teatar“ realizuje koncert u saradnji sa Muzičkom akademijom Cetinje.

Luka Manji je diplomirao baroknu flautu na konzervatorijumu P. Maskanji u Livornu 1991. god. u klasi M. Nikole Macantija. Nastupao je na koncertima širom Italije, kao i u inostranstvu. Sa profesorom Karlom Lapućijem sarađivao je na produkciji i kombinovanju repertoara iz toskanskog kulturnog nasleđa spajajući popularnu književnost sa toskanskom muzikom. 2000. godine je održao master klas flaute u Danskoj u školi „Comunale di Musica“. Sarađivao je sa kompozitorom Andreom Matijem sa kojim je snimio CD 2007. godine za „Tactus“ u Bolognji. Održao je master klas flaute i orgulja u Sankt Peterburgu 2005. godine, pod nazivom „Manfredini and co-authors“, „Flute or luca magni - mariella mochi“ za studente konzervatorijuma iz Sankt Peterburga koje je snimio za Rambler i kanal radio Rusije. Izvodio je solo koncerte za flautu sa raznim orkestrima. Držao je master klas 2010. godine na muzičkom sajmu održanom pod pokroviteljstvom muzičkog konzervatorijuma „Vivo Valantia“.Italijanski kulturni centar u Francuskoj organizovao je njegove koncerte u Bekansonu, Amsterdamu, Saragozi i Lundu (Švedska). Održao je koncerte u Majamiju i Napulju na Floridi 2010. godine, Njujorku 2014.godine i na univerzitetu Kolumbija (SAD). Izvodio je koncerte po Australiji (2012.godine) – Melburn: ,,Beethoven Festival, Flute and Piano, Mildura and Ballarat: International Organ Festival, Sydney S.Paul Church”. Umjetnički je direktor Casa Vacanze/ Casa Musicale Villa Magni di Pistoia i Piceno Classica.
Danijela Termaroli - čelistkinja je rođena u gradu San Benedeto del Tronto. Diplomirala je violončelo na konzervatorijumu „L. D'anuncio“ u Peskari, u klasi Masima Magrija. Učestvovala je na internacionalnom master klasu violine u Verbanii sarađujući sa Antonijom Pokaterom prvim violončelom u Milanskoj skali. Usavršavala se u klasi Suzan Mozes u Padovi. Svirala je u raznim kamernim sastavima. Učestvovala je na mnogim međunarodnim festivalima. Šef katedre je za violončelo je od 2007. godine na konzervatorijumu "Antonio Vivaldi "Music Institute of San Benedetto del Tronto”, a od 2012. godine je i umjetnički koordinator na istom. 2012. godine je osnovala internacionalni master klas „Piceno classica“ sa flautistom Lukom Manji. Do sada je održala preko 800 koncerata.

Danijele Bjađini – pijanista, živi i radi u Pistoji. Eklektičan i svestran muzičar, počeo je da svira klavir sa 9 godina i stekao diplomu na konzervatorijumu Maskanji u Livornu, da bi se kasnije posvetio istraživanju različitih muzičkih pravaca, od eksperimentalne do progresivne muzike, kao i džeza. Specijalizovao se u okviru džez muzike i diplomirao džez kompoziciju na konzervatorijumu „G.B. Martini“ u Bolognji. Posvećeno bavljenje džez muzikom, u kombinaciji sa sposobnošću da se kreće kroz različite stilove, omogućilo je ovom umjetniku da poboljša svoju izražajnost, kao i feksibilnost u komponovanju, a i da uspostavi veoma važnu saradnju sa raznim umjetnicima od samih svojih početaka do danas. Muzičari sa kojima je sarađivao su: Žil Martin, avangardna grupa „Brussels Tuxedomoon“, američki kompozitor i saksofonista Stiven Braun, gitarista Marko di Mađo, kao i kompozitor i orguljaš Rikardo Tezi. Snimio je brojne kompilacije u saradnji sa raznim umjetnicima kao pijanista, kompozitor i aranžer, među kojima se izdvajaju; "Lazare - Florentine group Minox”, "Brown plays Tenco - saxophonist Steven Brown”, "Telerockn'roll - Marco Di Maggio”, "Un ballo lISCIO, Cameristico - Riccardo Tesi”. U najskorije vrijeme takođe je sarađivao na komponovanju i aranžiranju muzike za pozorišnu predstavu „Calendar Girl“ sa rediteljkom Kristinom Pecoli, u izvođenju Anđele Finokjaro.