24-05-2022

Opština Budva: U toku prijave za Malu školu kripto valuta „Budva goes crypto”

Sekretarijat za društvene djelatnosti u saradnji sa Kancelarijom za EU integracije i saradnju poziva sve zainteresovane građane Budve da se prijave za malu školu kripto valuta i uvoda u pojmove block - chain tehnologija "BUDVA GOES CRYPTO", koja će biti održana u subutu, 28. maja u Akademiji znanja sa početkom u 10 časova.



"Polazeći od činjenice da je veliki broj sugrađana zainteresovan da nauči nešto više o kripto valutama i da ova oblast nudi sve veću perspektivu, odlučili smo da obezbijedimo osnovni nivo obrazovanja kojima ćete moći da zakoračite u svijet novih mogućnosti", kazali su iz Sekretarijata.

Predavač je Novak Svrkota a na predavanju ćete saznati više o istoriji novca, nastanku bitkoina i kontekstu u kome je nastao, tehnologiji na kojoj je zasnovan tzv.rudarenju. Polaznici će imati priliku da otvore svoje novčanike i naloge na kripto berzi na bezbjedan način po metodi koju je gospodin Svrkota lično osmislio.

I što je najvažnije, odradićete svoje prve kripto transakcije, odnosno naučićete da šaljete i primate kripto valute. BUDVA GOES CRYPTO biće održana u Akademiji znanja 28.05 sa početkom u 10 časova a možete se prijaviti preko google formulara koji vam prilažemo u linku ispod :
LINK ZA PRIJAVU