13-11-2022

Manifestacija Budi u Budvi oduševila posjetioce

Turistička organizacija opštine Budva ovog vikenda realizuje program nove manifestacije pod nazivom „Budi u Budvi“ sa ciljem da u periodu van ljetnje sezone obogati turističku ponudu grada, organizuje niz lijepih događaja za sve generacije, a posebno najmlađe i učini boravak, odnosno život u Budvi sadržajnim i tokom jesenjih i zimskih mjeseci.

Manifestacija Budi u Budvi oduševila posjetioce | Radio Televizija Budva

Foto: CG News

Program manifestacije podrazumijeva koncerte, folklorne nastupe, kreativne radionice i druga zbivanja i sportska dešavanja na trgu ispred starog grada dok se u saradnji sa sa bioskopom „Cadmus Cineplex“ organizuju dječije predstave.

Marija Franeta predstavnik TO Budva ističe da je riječ o manifestaciji koju organizuju po prvi put te da su zadovoljni na koliko je interesovanje ona naišla.

“Cilj nam je da upotpunimo sadržaj u gradu i tokom jesenjih i zimskih mjeseci zbog čega smo osmislili bogat program za dane vikenda” kaže Franeta.

Ona podsjeća da su u zoni Starog grada već neko vrijeme postavljeni tereni za košarku i stoni tenis, pa djeca, a i odrasli, svakog sunčanog dana u velikom broju uživaju u sportskim aktivnostima.

“Turistička organizacija je obezbijedila i svu potrebnu sportsku opremu za posjetioce koji dođu, i svi su pozvani da se besplatno rekreiraju u terminu od 10.00 do 20.00h svakog dana”.

Tokom ovog vikenda ispred Starog grada svoj program su izveli mladi folkloraši kulturnog centra “Stara Budva” a održana je i kreativna radionica “Bal pod jesenjim šeširima”. Priređen je i “Maskota show” kao i nastup dječijeg hora “D-mol”. Muzički nastup imale su Petra Mitrović, Ivona Bjelica, Lara Pavićević i Iva Otašević.

U Cadmus Cineplex je uz bespaltne kokice priređena dječija predstaava “Energija i ja”.