10-11-2020

Marković: Djeca su najsigurnija u školama tu se mjere poštuju u potpunosti

Kako je za naš portal kazala Višnja Marković, članica bivšeg Svajeta roditelja OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" i predstavnica odjeljenja V-4, cijela situacija sa školama i online nastavom u Budvi jako je konfuzna. Ona je istakla da se stara osnovna škola prema odluci IJZ, vodi kao zatvorena u cilju sprječavanja širenja pandemije koronaviorusa, ali da se učenici ipak svakodnevno nalaze u njoj.

Marković: Djeca su najsigurnija u školama tu se mjere poštuju u potpunosti | Radio Televizija Budva

"Ja kao roditelj se pitam zbog čega je škola zatvorena, a djeca se nalaze u njoj i zbog čega su ocjene bitnije od usvajanja znanja? Zbog čega djeca uče kod kuće, a dolaze u školu na ispitivanje?", kazala je Marković, istaknuvši da je cijela ova situacija konfuzna kako za djecu tako i za roditelje.

Marković je mišljenja da su djeca ipak najsigurnija u školi, te da se u obrazovnim ustanovama mjere poštuju do tančina.



"Ako djeca zbog ispitivanja dolaze u školu, zašto onda ne može škola nromalno da radi i da se djeca nađu u svojim klupama gdje su i najsigurnija jer se u školi poštuju sve propisane mjere?", pita se naša sagovornica.

Ova pitanja, nijesu jedina na koja Marković, traži odgovor, pa je tako izrazila i svoje nezadovoljstvo "konsultacijama" koje je škola uvela usljed situacije sa online učenjem.

"Zbog čega imamo konsultacije i pod tim se provlače pismeni i kontorlni da bi se glumilo da je škola upsotavljen normalan rad i da imamo ocjene za tromjesječje, a onda pooslije toga djeca imaju online nastavu gdje uče novo gradivo? Konsultacije su takođe podijeljene u dvije grupe od po 15 đaka. Kada završi prva smjena, sljedi drugih 15 đaka iz istog odjeljiena, nakon čega idu kući da prate online nastavu", kazala je.

Na samom kraju Marković je kazala da se online nastava prati na više rzaličitih internet platformi, kao i putem više različitih aplikacija za komunikaciju u zavisnosti od nastavnika što je dosta konfuzno i neodsljedno kako djeci tako i roditeljima.

D.P.
Video: N.D