12-03-2020

Marković: Nema zaraženih, nema ni vanrednog stanja

Cijeli zdravstveni sistem do sada je odgovorio na izazove koji se nalaze pred zdravljem građana, kazao je premijer Duško Marković, ističući da mjesta za paniku nema.

Marković: Nema zaraženih, nema ni vanrednog stanja | Radio Televizija Budva

Foto: Vlada CG/Tviter

On je, na sjednici Vlade, kazao da nema povjerljivih i ekskluzivnih informacija.

„Ovaj vrlo ozbiljan trenutak sa kojim se suočava cijeli svijet traži samo provjerene informacije, a njih jedino mogu dati državni organi, a ne pojedinci koji traže pet minuta slave“, rekao je Marković.

On je naglasio da mjesta za paniku nema čak ni tamo gdje su zabilježene stotine, ili hiljade oboljelih od koronavirusa.

„A mi u Crnoj Gori nemamo nijednog oboljelog do sada. Cio sistem je do ovog trenutka odgovorio izazovima koji se nalaze pred javnim zdravljem, odnosno zdravljem građana“, rekao je Marković.

On je kazao da mediji imaju posebnu ulogu u oblikovanju informacija i javnog raspoloženja i pozvao ih da pomognu.

„Doprinos svih nas mjeri se i odgovornošću u oblastima u kojima djelujemo. Zaustavimo propagandu, presijecimo lažne vijesti, eliminišimo dezinformacije u korijenu“, istakao je Marković.

Kako je dodao, ovih dana pojavila se informacija da će Vlada danas na sjednici da proglasi vanredno stanje, jer navodno ima zaraženih koronavirusom.

"Kao što vidite, ništa od toga, pa ni vanrednog stanja. U Crnoj Gori do ovog trenutka nemamo nijednu osobu zaraženu koronavirusom", istakao je Marković.



Mina