21-10-2021

Markovići čekaju novu sezonu sa starim problemom

MZ Marković već godinama se susreće sa istim problemom vodosnadbijevanja, a pored rješavanja ovog problema, usresređeni su i na izradu urbanističkog plana za očuvanje starog seoskog jezgra, istakao je predjsednik ove mjesne zajednice Vukašin Marković.



MZ Markovići koja broji preko 100 domaćinstava još uvijek nema sistem vodosnadbijevanja, a postojeće izvorište je bakteriološki neispravno.

"Djelovi mjesne zajednice i po pet mjeseci nisu imali vodu, ne treba napominjati značaj tog pitanja, to je elmentarna stvar", kazao je Marković za TV Budva.

Kako bi riješili ovu dugogodišnju situaciju obratili su se naldežnima, gdje su, kako je istakao, naišli na dobru komunikaciju.

"Uprkos dobroj komunikaciji, mislim da će ovo podrućje sačekati duži period po pitanju rješavanja ovog problema. Trenutno se rade geološka ispitivanja, i pojedini referenti iz Opštine i Vodovoda ocjenjuju da ni iduću sezonu nećemo dočekati sa značajno boljim stanjem po pitanju vodosnadbijevanja", ističe Marković.

Ono na čemu sada insistiraju jeste izrada urbanističkog plana starog seoskog jezgra.

"Da se ruralni dio sela zaštiti urbanističkim planovima i da se buduća izgradnja odvija na način koji će predstavljati njihovu zaštitu", kazao je on, dodajući da po ovom pitanju od nadležnih još nisu dobili odgovor.

Ipak ne treba zaboraviti ni pozitivne strane života u ovom području, jer kako kaže Marković, pored dobre lokacije ova MZ je preporučena od strane stručnjaka kao najzdravija zona za boravak zbog miješanja kontinentalnog i mediteranskog vazduha.

D.P.