24-09-2020

Marvel zbog korone odložio tri filma za sljedeću godinu

Kompanija “Marvel” zvanično je potvrdila da premijere svojih najvećih filmskih naslova „Black Widow“, „Eternals“ i „Shang-Chi“ ponovo pomjera, duboko u 2021. godinu.

Marvel zbog korone odložio tri filma za sljedeću godinu | Radio Televizija Budva


Tako je solo avantura Nataše Romanov u filmu „Black Widow“ odgođena za 7. maj 2021, a „Šang Či- Legenda o deset prstenova“ izlazi 9. jula 2021, dok je „Eternals“ zakazan tek za 5. oktobar 2021.

Filmovi su nekoliko puta odgađani zbog pandemije koronavirusa koja je bioskopima ostavila zatvorena vrata tokom većeg dijela 2020. godine, a od nedavno u većini zemalja bioskopi ponovo rade, sa manjim brojem posjetilaca i daleko manjim zaradama od očekivanih.

Ovo je na kraju dovelo do toga da ova tri blokbastera stižu cijelu jednu godinu kasnije od planiranog, ali s obzirom na ogromne budžete i marketinška ulaganja “Marvel” izgleda nije spreman da rizikuje sa manjim brojem publike, već čeka normalizaciju zdravstvene situacije.

Po svemu sudeći ovaj potez ne utiče na Marvelove filmove predviđene za 2022. i kasnije. Treći Spider-Man film je “Sonijev ” projekat, pa ako će se odgoditi nakon pomjeranja na januar 2021. godine, takve bi vijesti morale dolaziti iz Sonija, a ne iz Diznija i Marvel studija.

Nažalost, ovo nije jedino odgađanje iz redova najmoćnijeg Holivudskog studija jer je njihov striming servis Disney+ nedavno pomjerio seriju “Falcon and The Winter Soldier” na 2021. godinu, ali su prije neki dan najavili da će “Marvel” serija “WandaVision” na streaming uslugu doći tokom ostatka 2020. godine.

Zanimljivo je da je od 2009. ovo prva godina u kojoj Marvelov Filmski univerzum neće objaviti neki novi film.


Izvor:Bosonoga