19-03-2020

Maske i alkohol stižu u ustanove, ne zna se kad će u apoteke

Iz "Montefarma" nisu odgovorili dokle se stiglo sa procedurom nabavke 400.000 komada zaštitnih maski, koju je ranije najavio ministar zdravlja Kenan Hrapović

Maske i alkohol stižu u ustanove, ne zna se kad će u apoteke | Radio Televizija Budva

Oz apotekarske ustanove "Montefarm" juče su “Vijestima” kazali da su zdravstvene ustanove prioriotet kada je riječ o nabavci medicinske zaštitne opreme i alkohola i da se isporuke sprovode u skladu sa vanrednim okolnostima.

Institut za javno zdravlje potvrdio juče je potvrdio još šest slučajeva zaraze koronavirusom.

Ukupan broj osoba oboljelih od koronavirusa u Crnoj Gori trenutno je osam.

Iz "Montefarma" nisu odgovorili dokle se stiglo sa procedurom nabavke 400.000 komada zaštitnih maski, koju je ranije najavio ministar zdravlja Kenan Hrapović.


Takođe, nijesu odgovorili ni kada će sredstva za dezinfekciju stići u državne apoteke.

“Uprava Montefarma uz podršku i saglasnost Nacionalog koordinacionog tijela, svakodnevno intenzivno radi na nabavci dodatnih količina zaštitne medicinske opreme i neophodnih rastvora za dezinfekciju kako bi se obezbijedile dovoljne zalihe u predstojećoj borbi protiv COVID-19”, kazali su “Vijestima”.

Iz te ustanove nisu odgovorili koji ljekovi su deficitarni, s obzirom na žalbe građana da fale medikamenti protiv visokog krvnog pritiska, već su kazali da se dopunjavaju zalihe kako bi državne apoteke mogle u potpunosti da odgovore na potrebe građana.

Iz "Montefarma" su apelovali na građane da ne stvaraju nepotrebne zalihe ljekova i da poštuju odluke nadležnih.

Izvor: Vijesti