26-02-2021

Medigović negirao da je zloupotrijebio službeni položaj prilikom gradnje šetališta u Petrovcu

Nekadašnji potpredsjednik Opštine Budva Milenko Medigović ispričao je tužiocima da nema ništa sa izgradnjom šetališta u Petrovcu. Specijalno državno tužilaštvo tereti ga da je zloupotrijebio službeni položaj i oštetio lokalni budžet posredno, a prilikom realizacije tog projekta. On je negirao krivicu juče na saslušanju.

Medigović negirao da je zloupotrijebio službeni položaj prilikom gradnje šetališta u Petrovcu | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Prema nezvaničnim informacijama, nekadašnji budvanski funkcioner tužiocima je u tom kontekstu pričao i o troškovima renoviranja školske ograde, ali i izgradnji deponije u Budvi. Rekonstrukcija šetališta koja nikada nije okončana, započeta je 2009. godine - u vrijeme ekonomske krize, ali i lokalnih izbora u metropoli turizma.

Specijalno tužilaštvo, navodno, utvrdilo je da je taj posao koštao više od 7.500.000 eura, što je, tvrde upućeni, astronomski iznos imajući u vidu da je šetalište dugo 1,6 kilometara.
Medigović je pušten da se brani sa slobode.

Izvor Vijesti tvrdi da je on još tokom izviđaja ispričao specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću, da nema ništa sa projektom šetališta u Petrovcu, već da ga je tadašnji predsjednik Opštine Budva Rajko Kuljača, u jeku predizborne kampanje, zadužio “da se prošeta dok se izvode radovi, kako bi glasači vidjeli”. Rekao je i da je to jedino zaduženje koje je imao.

Kazao je i da mu je tadašnji šef rekao da se sa investitorom dogovorio da Petrovčanima napravi javni toalet.
Isti sagovornik tvrdi i da je državljanin Rusije, koji je bio uključen u taj posao, tužiocima “konkretno ispričao ko mu je i pod kakvim uslovima obećao da će, ukoliko duplo ‘napumpa’ posao, dobiti dva stana u Petrovcu”.

Govoreći o troškovima renoviranja školske ograde u tom primorskom mjestu, Medigović je, kažu izvori Vijesti, potvrdio tužiocu da je izvođač radova na Šetalištu Lujo Lučić završio taj posao, ali je kazao da nije znao da će to i naplatiti.Prema nezvaničnim informacijama, Lučić je za to od Opštine Budva naplatio 200.000 eura.

“Medigović je tužiocu objasnio da nije znao da će se ti poslovi fakturisati. Kazao je da mu je prethodno rečeno da će izvođač radova na šetalištu to ‘častiti Petrovčane’... Rekao je da on nije Lučiću naložio da radi te poslove, niti je sa njim sklapao ugovor ili mu plaćao, ali je priznao da je obilazio radove jer je bila predizborna kampanja”, kazao je izvor Vijesti.

Šef budvanskog parlamenta, Petrovčanin Krsto Radović kazao je prije desetak dana Vijestima - da je više puta slao dopise vrhovnom i specijalnom državnom tužiocu, tražeći da ga obavijeste kada će biti podignuta optužnica, ali da mu je odgovarano da je predmet u fazi izviđaja.

Đurišić: Niti je raspisao tender, niti je pogađao posao
Branilac Milenka Medigovića, advokat Aleksandar Đurišić rekao je da njegov klijent nije objavljivao tender za posao šetalište Petrovac, niti pogađao posao.

“Nije ni pregovarao oko njega niti ugovarao, a naročito vršio plaćanje ili primao plaćanje ovim povodom. Sve to je dobro poznato tužilaštvu, jer onaj koji je sve to radio je sve i ispričao - kako je radio, sa kim i u čijem interesu. Nažalost taj nije među živima danas, pa ga ovom prilikom ne možemo ni kuditi”, rekao je Đurišić.

Izvor : Vijesti