29-05-2022

Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u Budvi na svjetskom nivou

Gost Međunarodnog turnira u ritmičkoj gimnastici "FIG Montenegro Wild Beauty Cup 2022" koji se održava u hali Mediteranskog sportskog centra u Budvi bio je Morinari Vatanabe, predsjednik Svjetske gimnasticke federacije.

Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u Budvi na svjetskom nivou | Radio Televizija Budva

Kako je za naš portal kazala predsjednica Gimnastičkog saveza Crne Gore (GSCG) Vesna Radonić na turniru učestvuje oko 200 takmičarki iz 13 zemalja i 20 klubova.

"Nama je to jako značajno i nadamo se da će naša juniorka Nina Dragović uspjeti da osvoji prvu medalju na FIG turniru za Crnu Goru. Pored Nine, na turniru predstavljamo gimnastiku u našoj zemlji, kao i sve kategorije gimnastičarki iz GK Budva. Na njih smo jako ponosni. U posljednje vrijeme sa svakog takmicenja vratimo nagrađeni medaljama, što potvrđuje naš kvalitetan rad i napredak", istakla je Radonić



Ona je kazala da na turniru učestvuju juniorke i seniorke koje će kasnije nastupati i na Evropskom prvenstvu u Izraelu.

"Zahvaljujemo se svim sponzorima koji su nam pomogli da realizujemo ovako značajan turnir, kao i roditeljima koji nesebično pomažu.
Posebno se zahvaljujemo Ministarstvu sporta, Crnogorskom olimpijskom komitetu i Opštini Budva", navela je predsjednica GSCG.