25-07-2019

Meho ef. Martinović u posjeti predsjedniku Opštine Budva

Medžlis Islamske zajednice za Boku Kotorsku i Budvu Meho ef. Martinović posjetio je danas predsjednika Opštine Budva Marka Carevića.

Meho ef. Martinović u posjeti predsjedniku Opštine Budva | Radio Televizija Budva

Glavni imam bokokotorski, Meho ef. Martinović razgovarao je sa predsjednikom Opštine Budva o rešavanju molitvenog prostora za pripadnike vjernika islamske vjeroispovijesti na teritoriji Opštine Budva, kojih po zadnjem popisu ima osamsto šesdeset.

Medžlis Islamske zajednice za Boku Kotorsku i Budvu istakao je brigu o svakom vjerniku na prostoru Boke i Budve i istakao da se mora riješti pitanje groblja, jer je to od krucijalnog značaja za vjernike islamske vjeroispovijesti.

Oko četiri hiljade lju­di islam­ske vje­ro­i­spo­vi­je­sti trebaju do­bi­ti u Bo­ki pro­stor za gro­blje.

Vjer­ni­ci u Bo­ki Ko­tor­skoj su ubi­je­đe­ni da će lo­kal­ne vla­sti ri­je­ši­ti nji­hov pro­blem.

“Mo­ja je oba­ve­za kao glav­nog ima­ma da za­jed­no sa pred­stav­ni­ci­ma lo­kal­ne vla­sti rje­šimo ovaj kru­ci­jal­ni pro­blem, ali i ci­vi­li­za­cij­ski čin da se mo­gu ti lju­di sa­hra­nji­va­ti po nji­ho­vim vjer­skim obi­ča­ji­ma i pro­pi­si­ma” naglasio je Meho ef. Mar­ti­no­vić.

Mar­ti­no­vić je do­dao da će u ci­lju iz­na­la­že­nja rje­še­nja tra­ži­ti, po­red lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve u Tiv­tu, Ko­to­ru, Her­ceg No­vom i Bu­dvi, da se uklju­či i Upra­va za imo­vi­nu ili Mi­ni­star­stvo fi­nan­si­ja, ko­ji ras­po­la­žu imo­vi­nom na te­ri­to­ri­ji Cr­ne Go­re.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević je ukazao na važnost uvažavanja prava naših sugrađana islamske vjeroispovjesti i rješavanje pitanja molitvenog prostora.