03-07-2020

Mekinro: Đoković će igrati US Open, Nadal neće

Džon Mekinro smatra da će srpski teniser Novak Đoković igrati na US Openu, ali da njegov španski kolega zato neće.


Foto: Beta/AP

Kako stvari stoje uskoro ćemo videti nastavak teniske sezone koja je okončana zbog koronavirusa i slijede nam dva Grend Slema, u Francuskoj i SAD.

Novak Đoković i Rafael Nadal su već izrazili zabrinutost povodom organizacije turnira i njihovih striktnih mjera zaštite, pa je svoje mišljenje dala i teniska ikona Džon Mekinro.

"Ja vjerujem da će vrhunski igrači igrati na oba velika turnira, US Openu i Ronal Garosu. Oni već dugo čekaju priliku da igraju i vjerujem da će izaći na teren da se takmiče kako međusobno tako i sa mlađim igračima koji im prijete. Imamo dva ogromna turnira koji su igračima veoma važni i naravno, nadamo se da će Novak ozdraviti i odabrati da igra na US Openu. Ja vjerujem da hoće, dok za Nadala baš i nisam siguran", počinje priču Mekinro.

"Rafa je najbolji na šljaci i moraš da budeš svestan da ga je tamo jako teško pobijediti, on tamo ne gubi svaki dan. Biće zanimljivo videti kakvu će odluku doneti evropski teniseri povodom dolaska u Njujork, svašta može da se desi tokom narednih par mjeseci. Mislim da je moguće igrati US Open i Rolan Garos iako zvuči da su mjere isuviše stroge. Očekujem da teniseri dođu, ali ne bih bio iznenađen ukoliko odluče da ne igraju", objasnio je dalje on.


Izvor: FOS Media