30-06-2021

Mikijelj: Jedini krivac za stanje Miločera i Kraljičine plaže Adriatic Properties

"Radi javnosti i radi istine, iz Javnog preduzeća za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore moramo iznijeti činjenično stanje vezano za dio morskog dobra koji se nalazi u zakupu kompanije Adriatic properties, to jest plaža Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža", navodi se u saopštenju Morskog dobra, koje potpisuje direktor, Mladen Mikijelj.

Mikijelj: Jedini krivac za stanje Miločera i Kraljičine plaže Adriatic Properties | Radio Televizija Budva

Foto: Portal, RTV Budva

Saopštenje prenosimo integralno:

Pošto se poslednjih dvadesetak dana na organizovan način plasiraju priče da se na navedenim plažama dešava haos, da se prodaje piće, pravi roštilj, kampuje, te da su prisutne velike količine smeća, želimo da ukažemo na sledeća, da je jedini krivac za ovakvo stanje firma “Adriatic Properties“.

Morsko dobro je dobro od opšteg interesa, za čije održavanje i unapređenje treba da se posveti posebna pažnja, te je zainteresovanost Predsjedinka potpuno opravdana, samo nejasnoću izaziva kako to da se vide ćevapi, a ne vidi se devastacija Miločerskog parka, sječa stogodišnjih čempresa, izgradnja višespratnica sa stanovima za prodaju i uništavanje jedinstvene ambijentalne cijeline.

Takođe, čudno je da firma „Adriatic properties“ nije zaustavljala gradnju višespratnih zgrada u Miločerskom parku i pored mnogobrojnih protesta građana, a obustavlja rad hotela nakon
individualnog incidenta, kojom prilikom je srušena nelegalno postavljena ograda na ulazu u Kraljičinu plažu.

Uzimajući u obzir zabrinutost Predsjednika države za sve ove probleme, rukovodstvo Javnog preduzeća nalazi za shodno da razmotri predlog da se raskine Ugovor o zakupu dijela morskog
dobra zaključenog sa firmom „Adriatic propeties“, te da se uvede red na navedenim plažama, obzirom da zakupac zanemaruje svoje ugovorne obaveze. Mi smo spremni na ovaj korak i grantujemo da ćemo u vrlo kratkom roku uspostaviti red i pokazati kako treba da se upravlja sa ovim dijelom naše obale.

Mišljenja smo da ova smišljena kampanja koja je usmjerena protiv nas, je zapravo organizovani medijski napad iza kojeg stoji sprega razvlašćene političke elite, povlašćenih investitor i njihovih koorporativnih interesa.

Uzimajući u obzir da je prošlogodišnja turistička sezona žrtvovana zarad izbora, prava je sreća što se ove godine pokušava žrtvovati samo jedan dio naše turističke ponude, a zbog istih ciljeva i od strane istih ljudi.

Crna Gora mora postati zemlja jednakih šansi za sve, država jakih instucija, vladavine prava. Na taj način se privlače ozbiljni investitori, koji neće lokalno stanovništvo proglašavati za
neprijatelje, koji znaju koliko je bitna društvena odgovornost i koji će pored profita brinuti i o zemlji u kojoj posluju.