23-11-2021

Mikijelj na sastanku sa predstavnicima delegacije Mugla i Bodruma

Odnosi između Crne Gore i Turske su na viskom nivou i očekujemo da će se realizovati kvalitetna saradnja, kazao je Miladen Mikijelj direktor JP Morsko dobro nakon sastanka sa delegacijom iz Mugla i Bodruma.

Mikijelj na sastanku sa predstavnicima delegacije Mugla i Bodruma | Radio Televizija Budva

Juče je u prostorijama Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore upriličen sastanak direktora preduzeća Mladena Mikijelja sa predstavnicima delegacije iz Turske pokrajine Mugla i grada Bodruma na čelu sa guvernerom Bodruma Bilgehan Bayarom i predsjednikom Opštine Bodrum Ahmet Arasom.

Predstavnici Delegacije su se na jučerašnjem sastanku upoznali sa organizacijom i načinom rada, kao i funkcionisanjem Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. U razgovorima je stavljen akcenat na modelima buduće saradnje i razmijeni iskustava.

Gospodin Ahmet Aras, predsjednik Opštine Bodrum je izrazio oduševljenje kada je u pitanju ljepota crnogorske obale istakavši da Crna Gora i Turska imaju dosta sličnosti u oblasti turizma i kulturološkom mentalitetu.

„Zahvaljujemo se na gostoprimstvu i veliko nam je zadovoljstvo da na vaš poziv posjetimo Crnu Goru. Ovo je moja prva posjeta i nadam se da ćemo kroz zajedničke interese i razmjenu informacija ostvariti saradnju na obostrano zadovoljstvo“, istakao je guverner Bodruma Bilgehan Bayar.



Direktor Javnog preduzeća Morsko dobro Mladen Mikijelj je istakao da je ovo samo početak pregovora i vjeruje da će u narednom periodu razgovarati o aktivnostima koje će doprinijeti odnosima između država i da će kroz zajedničke investicije poboljšati uslove života kako građana Crne Gore, tako i Turske.

"Zadovoljni smo što poslednjih nekoliko godina imamo veći broj investitora iz Turske koji su dali veliki doprinos i kvalitetnoj ekonomskoj aktivnosti u zoni morskog dobra i očekujemo da će se u narednom periodu povećati investicije, a Javno preduzeće Morsko dobro će dati svoj doprinos da se to realizuje“, zaključio je Mikijelj.

Visoke funkcionore grada Bodruma među kojima su i najugledniji turski privrednici, su pored direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladena Mikijelja, ugostili rukovodilac Službe za opšte i pravne poslove Klaudija Pejović, rukovodilac Službe za uređenje i izgradnju Vukašin Mijatović i predstavnik Službe za održivi razvoj i kontrolu Nemanja Malovrazić.