15-05-2024

Milatović danas u SAD sa senatorima i kongresmenima

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović, koji boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), danas će razgovarati sa više senatora i kongresmena.

Milatović danas u SAD sa senatorima i kongresmenima | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, gov.me

Kako je saopšteno iz Milatovićevog kabineta, on će se sastati sa američkom senatorkom Džin Šahin, koja je ujedno i inicijator Zakona o demokratiji i prosperitetu Zapadnog Balkana.

Milatović će se razgovarati sa senatorima Krisom Marfijem, Benom Kardinom (koji je na čelu Odbora za vanjske poslove), Džimom Rišom, Pitom Riketsom, Tomom Tilisom, Krisom Konsom, Krisom Van Holenom, Peterom Velčom i Rodžerom Rikerom.

U okviru posjete Vašingtonu, Milatović će razgovarati i sa kopredsjedavajućima crnogorskog kokusa u Predstavničkom domu Kongresa, kongresmenkom Šeli Pingri i kongresmenom Dagom Lambornom.

Dodaje se da će se Milatović sastati i sa kongresmenom Majklom Tarnerom koji je na čelu Odbora za obavještajne poslove Predstavničkog doma Kongresa.

Poseban naglasak će biti stavljen na jačanje strateškog partnerstva između Crne Gore i SAD-a, kao i intenziviranje saradnje u oblasti bezbjednosti, vladavine prava i proširenja ekonomske saradnje - navodi se se u saopštenju.

Iz Milatovićevog kabineta podsjetili su da je sklopu posjete SAD-u, Milatović kao najmlađi šef države članice Alijanse, u ponedjeljak otvorio NATO samit mladih na Floridi.

(Pobjeda)