25-11-2021

Milion eura za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Upravni odbor Zavod za zapošljavanje Crne Gore odobrio je grant šemu vrijednu milion eura za finansiranje projekata zapošljavanja osoba sa invaliditetom, sa evidencije nezaposlenih.


Foto: ZZZCG

Zavod će, kako naglašavaju u saopštenju, sjutra, 25. novembra, objaviti Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom – grant šema, odnosno projekata koji doprinose unaprijeđenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja lica sa invaliditetom.

"Javni poziv trajaće do 25. decembra 2021. godine do 15 časova", saopšteno je nakon danas održane sjednice Upravnog odbora Zavoda, kojom je predsjedavala Hadži Vesna Vujošević.

Bespovratna sredstva biće usmjerena za finansiranje projektnih ideja iz oblasti rehabilitacije i zapošljavanja lica sa invaliditetom, a očekivanja su da će, kroz projekte, biti uključeno najmanje 160 osoba sa invaliditetom.

Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda biće objavljen u dnevnom listu "Pobjeda", na zvaničnom web sajtu Zavoda za zapošljavanja, kao i na oglasnim tablama Biroa rada.

Podsjećaju da je shodno Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom, propisano da se sredstva Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom, između ostalog, koriste za finansiranje grant šema. Pravilnikom o postupku i metodologiji za finansiranje grant šema propisano je da se grant šemom dodjeljuju sredstva Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom za finansiranje projekata, pravnim i fizičkim licima koji doprinose unaprjeđenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju lica sa invaliditetom.

Izvor: RTCG