05-12-2015

Miloš Marović uskoro o nagodbi sa tužiocem

Milošu Maroviću sinoć je određen pritvor do 30 dana, ali on noć nije proveo u Istražnom zatvoru već u privatnoj bolnici Codra.

Miloš Marović uskoro o nagodbi sa tužiocem | Radio Televizija Budva

Njega će danas pregledati zatvorski ljekar, koji će odlučiti mora li Marović medicinski tretman nastaviti van spuških zidina.

Njegov branilac, advokat Zdravko Begović, nije precizirao da li će se žaliti na odluku sudije za istragu Vladimira Novovića.

“Odbrana ima svoju koncepciju. Vidjećemo u daljem toku postupka kako ćemo se ponašati”, kazao je on.

Sin visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića osumnjičen je za milionsku malverzaciju oko prodaje zemljišta u zaleđu Jaz u kojem je Opština Budva oštećena za 1,4 miliona eura.

Iako ga je dan ranije specijalna tužiteljka Lidija Vukčević tražila po privatnoj bolnici da bi od njega uzela izjavu, Marović je sinoć saslušan u Višem sudu.

U pratnji dva policijska vozila osumnjičeni je oko 17.30 sanitetskim vozilom Codre dovezen u zgradu suda.

Nepunih sat poslije vraćen je u bolničku sobu, gdje je i sačekao odluku sudije.

Begović je kazao da je Marović tokom saslušanja bio u veoma lošem zdravstvenom stanju.

“Iz zdravstvene ustanove je doveden u zgradu Višeg suda, što je bilo pomalo iscrpljujuće za njega. U takvom stanju nije bio sposoban da iznese odbranu i odgovarajuću argumentaciju, nego je u kratkim crtama samo naveo zdravstveno stanje kao razlog nemogućnosti davanja izjave”, kazao je Begović.

Rekao je da je Budvanin hodao uz pomoć pomagala i uz prisustvo medicinskog radnika.

“Tu činjenicu je ispoštovao i sudija za istragu Novović, koji je na vrlo profesionalan način omogućio mom branjeniku da se zbog takvog zdravstvenog stanja ponaša neuobičajeno u sudnici, odnosno mogao je da sjedi malo slobodnije u određenom položaju, upravo zbog tih tegoba koje ima”, kazao je Begović.

Marović je jedan od osumnjičenih u istrazi oko prodaje 26.000 opštinskih kvadrata u zaleđu plaže Jaz, do sada je uhapšeno pet osoba.

Osumnjičeni u tom predmetu su i nekadašnja šefica budvanskog katastra Mirjana Marović, bivši potpredsjednik Opštine Lazar Rađenović i procjenitelji Milka Lazarević, Marko Radunović i Ljubiša Baćević.