03-12-2015

Milošu Maroviću određeno zadržavanje do 72 sata

Milošu Maroviću nakon saslušanja određeno je zadržavanje do 72 sata, koje će umjesto u Centru bezbjednosti Podgorica provesti u sobi privatne bolnice "Codra".

Milošu Maroviću određeno zadržavanje do 72 sata | Radio Televizija Budva

Sina visokog funkcinera DPS-a Svetozara Marovića u toj bolnici danas je nepuna dva sata saslušavala specijalna tužiteljka Lidija Vukčević.

Odluka o saslušanju u privatnoj bolnici donijeta je na zahtjev Marovićevog branioca, advokata Zdravka Begovića.

Begović je "Vijestima" kazao da je Marović hospitalizovan sinoć, nakon što je ušao u Crnu Goru.

Sin funcionera DPS-a Svetozara Marovića, jedan je od osumnjičenih za milionsku malverzacviju oko prodaje zemljišta u zaleđu Jaz u kojem je Opština Budva oštećena za 1,4 miliona eura.

Njega su svjedoci saradnici označili kao osobu koja je vukla konce u tom nezakonitom poslu, ali i saopštili da je njegov otac Svetozar Marovića organizator svega.

Nalog za njegovo hapšenje izdat je ranije, ali potjernica nije raspisana jer se on liječio u inostranstvu...

Begović je kazao da je tužiteljka Vukčević njegovog klijenta ispitala "na okolnosti krivičnog djela koje su mu naredbom stavljene na teret".

"Htio bih da kažem da pored pravnih postoje i određeni humani ljudski razlozi da neko bude saslušan u zdravstvenoj ustanovi. Budući da je moj branjenik Miloš Marović već skoro dva ipo mejseca na liječenju u Beogradu, on je ipak smatrao da i pored zdravstvenih tegoda treba da dođe i odazove se na poziv tužilaštva", kazao je Begović.

Dodao je da je obavezan da pazi na odredbe o tajnosti postupka i da ne može govoriti o iskazu svog klijenta.

"On je iznio svoju odbranu i razloge zbog kojih je bio odsutan svo ovo vrijeme", kazao je Begović, prenose vijesti.me.