09-06-2021

Milutin Pavićević karijeru nastavlja u Češkoj

Nakon sezone i tri trofeja sa Budvom, Milutin Pavićević je odlučio da se oproba u inostranstvu. Dvadeset jednogodišnji odbojkaški reprezentativac Crne Gore potpisao je dvogodišnji ugovor sa češkom Duklom Liberec.


Foto: Cev.eu

“Bez mnogo razmišljanja sam donio odluku da idem vani. Cilj mi je bio da potpišem za neki klub van Crne Gore. U ovom momentu to je najbolje opcija za mene, da pokažem šta znam” , kaže za Arenu mladi korektor, i dodaje da nema tremu zbog prvog inostranog angažmana.

“Oduvijek mi je bila želja da igram vani. Vjerujem u sebe i mislim da ću se dobro pokazati”, nastavlja Pavićević.

Odlične partije u dresu Budve bile su najbolja preporuka za odlazak u slavni češki klub, koji je 14 puta bio šampion i dva puta osvajač Kupa u tadašnjoj Čehoslovačkoj, ali i šampion Evrope 1976. godine. U Češkoj je Dukla četiri puta bila prvak (posljednji put 2016. godine), dva puta osvajač nacionalnog kupa, a 2005. godine je bila treća u CEV kupu.

“Čuo sam sve najbolje o tom klubu i bez mnogo razmišljanja sam odlučio da potpišem za Duklu. Ambicije kluba su velike, kao i svake godine. Cilj je sam vrh tabele. Ekipa je kvalitetna, nadam se dobrim rezultatima”.

MVP posljednjeg finala Kupa Crne Gore, Pavićević je bio jedan od najzaslužnijih što je Budva, ponovo, pokupila sve trofeje na domaćoj sceni.

“Jako sam zadovoljan. Uspjeli smo da osvojimo duplu krunu, što je i bio cilj i prije početka sezone. Zadovoljan sam i na individualnom planu, a kao ekipa izgledali smo odlično – ističe odbojkaš koji je ponikao u Budućnosti”.

Pavićević je bio dio reprezentacije koja je u maju sa prvog mjesta u grupi, ispred Grčke, Azerbejdžana i Gruzije, izborila plasman na Evropsko prvenstvo, drugo uzastopno za Crnu Goru. U odsustvu Miloša Ćulafića, Pavićević je dobio priliku da se dokaže i u seniorskoj reprezentaciji, i opravdao je očekivanja, što je potvrdio i selektor Veljko Bašić. Pavićević je odigrao dva cijela meča protiv Gruzije (ukupno 26 poena), a ulazio je i u još tri od četiri utakmice.

“Uspjeli smo da se plasiramo na EP sa prvog mjesta. Mislim da smo pokazali odličnu igu i zasluženo idemo na EP. Osjećaj je stvarno divan, prezadovoljan sam stvarno. Imao sam priliku da pokažem na parketu šta znam. Nadam se da ću ubuduće imati još više prostora za igru, pošto sam mlad igrač i dolazi do prirodne smjene generacija”, zaključio je Pavićević.

Prija mi konkurencija

Crna Gora će, interesantno, grupnu fazu na Evropskom prvenstvu igrati u Ostravi, u zemlji u kojoj će Milutin Pavićević nastaviti klupsku karijeru. A da li će za njega biti mjesta da debituje i na velikom takmičenju, znaće se na kraju priprema za EP. Konkurencija će biti jaka, jer se vraća Miloš Ćulafić, tu su još i Aleksandar Minić i Bojan Strugar.

“Mislim da je odlično za mene što je naša grupa u Češkoj. Ja ću dati sve od sebe da se izborim za mjesto u reprezentaciji na Evropskom prvenstvu, nebitno ko će sve biti u sastavu na pripremama. Konkurencija će biti žestoka, ali to meni ne smeta, čak mi i prija. Očekujem poziv i nadam se da ću biti među putnicima na EP”, optimista je ljevoruki korektor.

Imamo kvalitet da se nađemo u nokaut fazi EP

Mladi korektor ističe da će Crna Gora na predstojećem EP, u grupi sa Češkom, Slovenijom, Italijom, Bugarskom i Bjelorusijom pokazati visok nivo igre.

“Mislim da imamo kvalitet da se nađemo u nokaut fazi takmičenja. Ambicije su visoke, nadam se boljem plasmanu u odnosu na prošlo Evropsko prvenstvo”, kaže Pavićević.


Izvor: Pobjeda - Arena