26-07-2019

Ministar Janović primio osvajače medalja u džiju džici

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je ju-jitsu reprezentativce, kao i rukovodstvo ovog saveza, povodom 9 osvojenih medalja na prvenstvu Evrope za seniore koje je održano u Bukureštu, u Rumuniji.

Ministar Janović primio osvajače medalja u džiju džici | Radio Televizija Budva

Crnogorski reprezentativci su osvojili 2 zlatne, 4 srebrne i 3 bronzane medalje.

Tim povodom, Janović je istakao da je Crna Gora jedina država u regionu koja na ovaj način vrednuje rezultate ostvarene u neolimpijskim sportovima.

"Ministarstvo konstantno nagrađuje sportiste iz neolimpijskih sportova kako kroz stipendije ,tako i kroz premije za ostvarene sportske rezultate. Cilj nam je da prepoznamo uspjehe, ali i da podržimo njihov rad i dalji napredak. Među neolimpijcima prednjače ju-jitsu sportisti koji ostvaruju zavidne rezultate i time opravdavaju povjerenje koje smo im ukazali". izjavio je ministar.

Iz Ju – Jitsu saveza su se zahvalili ministru na kontinuiranoj podršci, kako u radu ovog Saveza, tako i u premijama koje sportisti dobijaju za ostvarene rezultate, naglašavajući da je tradicionalno dobra saradnja sa Ministarstvom motiv više za njihov kvalitetan i uspješan rad.

Ministar je naposljetku poželio sreću sportistima na Svjetskom prvenstvu koje ih očekuje do kraja godine, saopšteno je iz Ministarstvo sporta i mladih.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Saveza Ranko Vukotić, selektor Miloš Ašanin i sportisti: Stefan Vukotić, Filip Pešić, Lidija Caković, Dejan Vukčević, Vuk Dragutinović, Aleksandra Popović, Biljana Mitrović, Nikola Baštrica i Đorđe Klač.