04-08-2020

Ministarstvo prosvjete: Vjerujemo da će djeca u septembru biti u klupama, ali priprema se i plan podrške

Povodom početka školske godine iz Ministarstva prosvjete su saopštili da se obrazovni sistem priprema se za redovan početak školske godine, odnosno da vjeruju da će djeca u septembru biti u klupama. Međutim, narednih dana od Instituta za javno zdravlje čekaju potvrdu tog stava.

Ministarstvo prosvjete: Vjerujemo da će djeca u septembru biti u klupama, ali priprema se i plan podrške | Radio Televizija Budva

Iz Ministarstva prosvjete napominju da se epidemiološka situacija se mijenja iz dana u dan, i jasno je da ozbiljan obrazovni sistem mora imati scenario podrške za takve nepredviđene situacije, koje jesu moguće u narednim nedjeljama i mjesecima.

"Upravo zato tokom avgusta će se snimati časovi za prvo tromjesečje, isključivo kao "plan B", a nikako kao već utvrđena zamjena za redovnu nastavu. Dakle, ponovno snimanje video časova za sada ima za cilj da stvori bazu za obrazovni sistem, kako nas eventualno pogoršanje epidemiološke situacije ne bi zateklo nespremne. Ta baza će ipak, kako smo već rekli, vjerovatnije služiti samo kao podrška obrazovnom sistemu i biti koristan resurs đacima i nastavnicima u redovnoj nastavi", kazali su iz MInistarstva prosvjete.

Iz tog Vladinog resora kau da će se poštovanje mjera odraziti na poboljšanje epidemiološke situacije, te da će dobiti potvrdu i od nadležnih zdravstvenih institucija da djeca u septembru mogu biti u školskim klupama.