08-05-2020

Miranović: U karantinima 343 osobe dobrog stanja

Šefica Operativnog štaba za koordinaciju realizacije mjera za sprečavanje širenja korona virusa Vesna Miranović saopštila je na današnjem presu NKT da se trenutno u karantinima nalaze 343 lica i da su svi dobrog opšteg stanja.


Foto: Screenshot (YouTube kanal Vlade CG)

"U studentskom domu je 15 lica i oni su dobrog opšteg stanja. Karantini su tu da osobe koje se vraćaju u državu provedu vrijeme u kontrolisanim uslovima kako bi se spriječilo stvaranje novih klastera", saopštila je Miranović i pojasnila da su spriječili pojavu 12-13 novih klastera.

"Uspjeli smo da držimo pod kontrolom one koji su uspjeli da se vrate u svoju zemlju", navodi ona.

"Suštinski vitalnost jednog sistema se ogleda u tome koliko je spreman da se brzo transformiše. Otpočinjanje normalizacije rada je novi izazov u ovoj priči. Podsjetimo se da je centralno zakazivanje smanjilo gužve. Temperaturni skrining je nešto što su kolege preporučile jer opasnost nije prošla. Ispred zgrade će da bude medicinska sestra koja će da kontroliše kad je kome zakazano kako bi se spriječile gužve u čekaonicama. Građani su nam vjerovali ali to uzajamno povjerenje moramo graditi i u budućnosti", rekla je Miranović.


Izvor: FOS Media